• BIST 9016.2
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Gamze Özçelik Somali’de mültecilere yardım dağıttı

Gamze Özçelik Somali’de mültecilere yardım dağıttı
Ünlü oyuncu Gamze Özçelik, kurucusu olduğu Umuda Koşanlar Derneği ekibiyle Somali'deki mülteci kamplarında binlerce kişiye yardım dağıttı.

Ünlü oyuncu Gamze Özçelik, kurucusu olduğu Umuda Koşanlar Derneği ekibiyle Somali'deki mülteci kamplarında binlerce kişiye yardım dağıttı.

Umuda Koşanlar Derneği bu sene bayramda Somali ve Tanzanya'da kurban kesimleri gerçekleştirdi. Dernek Başkanı ünlü oyuncu Gamze Özçelik, Kurban Bayramını bizzat ekip arkadaşları Ahmet Ekşi ve Mehmet Dinçerler ile birlikte Somali'de geçirdi. Umuda Koşanlar Derneği ekibi, yokluk ve terörle mücadele eden Somali'nin iki ayrı bölgesinde bulunan mülteci kamplarının yanı sıra yetimhane ve çeşitli bölgelerde kestiği kurbanları dağıttı.

İHA'ya konuşan Gamze Özçelik, "Umuda Koşanlar Derneği olarak kurban 2018 organizasyonu için Somali'deyiz. Afrika'nın bu bölgesinde bizzat bulunmak çok özel bir tecrübe. Çok kurak, çok ihtiyaç sahibi çok yokluk içinde bir bölge. Burada olduğumuz için çok mutluyuz. Bayramın 4. günü artık kurban kesimlerimizi tamamladık çok şükür. Ondan sonra zekat dağıtımları, sadaka dağıtımları, oyuncak, kıyafet ne yapabiliyorsak, elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık umarım elimizden gelen her şey layıkiyle yapabilmişizdir" dedi.

Birkaç yıldır Afrika'ya ve farklı ülkelere seyahatler düzenlediğini söyleyen Özçelik, "Suriye sınırı, mülteci kampları arakan mülteci kampları, Filistin gibi bölgelerde bulunmak nasip olmuştu ve ondan sonra da yaklaşık bir sene önce dernekleştik. Umuda Koşanlar Derneğini kurduk birlikte bu yola gönül verdik. Bu nereden çıktı dersiniz, hakikati görmek isteğiyle çıktı herhalde" şeklinde konuştu

Bir senedir kurumsal bir dernek olarak çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Özçelik, "Bundan sonra ne yaparsak umuda koşanlar olarak yapıyoruz yapmaya çalışıyoruz. Bağışçılarımız var, çalışan, yönetim kurulumuz, ekibimiz arkadaşlar var hep birlikte yapmaya çalışıyoruz. Nerelere dersiniz Afrika'nın çeşitli bölgelerinde bulunduk, Somali, Sudan, Tanzanya, Gana ama onun dışında Suriye sınırındaki mülteci kampları, Arakanlı mülteci kampları, onun dışında yurt içinde birçok bölge Türkiye özelikle çok aktifiz. Ne yapabiliyorsak elimizden ne geliyorsa ulaşmaya çalışıyoruz. Bunun dışında da yeni kapıları açılırsa yeni ülkeler, bölgeleri inşallah gene oralara da gideceğiz" diye konuştu.

Şu anda bir senelik bir kurum olarak derneğin bir yere kadar ulaşabildiğini ifade eden Özçelik, ekibin büyüdükçe daha çok bölgeye ulaşmayı hedeflediğini belirtti. Aktivist kimliğinin artık daha aktif olduğunu söyleyen Özçelik, "Çünkü sanata dair oyunculuğa dair son sene oynadığım birkaç bölümlük dizi dışında pek bir şey yapmıyorum artık. Aslında hayatımın çok büyük bir bölümünü bu yola adamış durumdayım inşallah layıkiyle yaparım" dedi. Ünlü oyuncu, "bu konudaki en büyük motivasyonunuz nedir" sorusuna ise "İnancım elhamdülillah" cevabını verdi.

Şu anda Sudan'da bir proje yürüttüklerini belirten Özçelik, "Sudan'da projesini yürüttüğümüz ve başlamak üzerine olduğumuz bir yetimhanemiz var onun dışında su projeleri, köy geliştirme, tarım projeleri kalıcı projeler yani sürdürülebilir daha düzeni daha güzel hali getirecek bu insanları daha bir ileriye taşıyabilecek projeler yapmak istiyoruz" diye konuştu. Özçelik, "Bazen diyorum ki gittiğim bölgelerde gözümde bir kamera olsa da çeksem. Ama kameralar bile bence bazen özelikle gidilen bazı bölgeleri tam anlamıyla anlatamaz. Umuda Koşanlar kimliği altında çeşitli projeler çeşitli kısa filmler, videolar çekeceğiz inşallah. Onun dışında kitap yazmaya dair teklifler var belki birkaç sene içinde Allah nasip ederse böyle bir şey olabilir bakalım göreceğiz" şeklinde konuştu.

Ünlü oyuncu Özçelik, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Biz birçok coğrafyada görüyoruz ki Türk olmak gerçekten çok önemli, mazlumlar gerçekten Türkiye'ye çok güveniyor. Türk insanına çok güveniyor devletimize çok güveniyor çok önemliyiz ve bununda çok bilincindeyiz diye düşünüyorum inşallah bu tür organizasyonlar bu tür paylaşımlar gitgide artar ve sahada daha fazla birlikte oluruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim