• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Galatasaray’dan Fırat Aydınus'a tepki!

Galatasaray’dan Fırat Aydınus'a tepki!
Galatasaray Kulübü Genel Sekreteri Fatih İşbecer, Fenerbahçe Kulübü yönetimini ve derbi maçın hakemini topa tuttu.

Galatasaray Genel Sekreteri Faith İşbecer, TT Arena’da Uber ile yaptıkları işbirliği toplantısında hafta sonu oynanan Fenerbahçe karşılaşmasında yaşanan yönetimsel olaylar, maçın hakemi Fırat Aydınus ve kulüpte yaşan rapor sorunu hakkında açıklamalarda bulundu.

“MEDENİYET KURALLARI DIŞINDA AĞIRLANDIK”

Hafta sonu Kadıköy’de oynanan Fenerbahçe derbisinde, medeniyet kurallarının öngördüğü ölçüde karşı kulüpçe ağırlanmadıklarını belirten İşbecer, “Bu hoş bir şey değil. Sportmenliğe de aykırı, bizim örf ve adetlerimize de aykırı. Biz Galatasaray Spor Kulübü olarak bu tür konularda ülke kültürüne ve medeniyete daha uygun hareket edeceğimiz için gelen kulüp kim olursa olsun kendilerine her zaman en iyi şekilde misafirperverliğimizi göstereceğiz. Tabii ki gönül isterdi ki biz de karşıda öyle bir şey görelim ama bu bir problem değil. Galatasaray Kulübü, Galatasaraylı yöneticileri, sporcular bugün Türkiye’de hangi kulüple müsabakaya giderlerse gitsinler karşı kulüp tarafından gayet hoş karşılanmaktadırlar. Rekabeti bir kenara koyup misafirperverlik konusunda her zaman iyi davranmaktadırlar. Biz de bize gelen her rakibimize aynı şekilde davranmakta dikkat ediyoruz. Senelerdir böyle davrandık. Bundan sonra da böyle davranacağız” şeklinde konuştu.

“BÖYLE HAKEME HALI SAHADA BİLE MAÇ YÖNETTİRMEZLER”

Fatih İşbecer, derbinin hakemi hakkında da açıklamalarda bulunarak, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizde Fırat Aydınus’tan benzer bir şey bekliyorduk. Bu kadar kötü yönetip maçı ondan sonra hiçbir şey olmamış gibi bu konuda yorum yapmaması bize çok ilginç geldi. Sen bu işte senelerini vereceksin, her sene eğitimlerini alacaksın, bu işten para kazanacaksın. Ondan sonrada bir sürü hatayı gözden kaçıracaksın. Böyle hakemlik olmaz. Böyle hakemlik yapana halı saha da bile maç yönettirmezler.“

“GALATASARAY OYUNCUSUNUN AYAĞI TİTREMEZ”

İşbecer, Aziz Yıldırım’ın Galatasaraylı oyunculara söylediği, “Ayakları titreyecek” sözüne ise, "Galatasaray oyuncusunun ayağı titremez. Titremediğini de gördük. Galatasaray daha iyi mücadele edip, daha iyi bir skorla geri dönebilirdi. Keşke skorun üstüne hakemin gölgesi düşmeseydi. Sonuç olarak 3 puanı kaybettiğimiz için üzgünüz. Galatasaray her zaman 3 puan için, kazanmak için sahaya çıkar. Maalesef haftasonu böyle sonuçlanmadı. Yönetici olarak, taraftar olarak üzgünüz. Galatasaraylılar saha çıkar, ellerinden gelini yaparlar. Takımımız tekme yağmurunda mücadeleyi centilmence sürdürdüler. 90 dakika mücadele edip maalesef sadece 1 puan alabildiler" diye cevap verdi.

“BİZDE HER MAÇTAN SONRA RAPOR SİSTEMİ VAR”

Kulüpte rapor polemiği olmadığını belirten İşbecer, “Bizde maçlardan sonra raporlama sistemi var. Bu raporlar her maçtan sonra devam ediyor. Galatasaray, geçtiğimiz haftalarda kötü sonuç almıyordu. Kendi geçmiş performansına göre biraz aşağıda kalmıştı. Şimdi olması gerektiği yere doğru gidiyor. Bir seri yakalamıştık. Pazar günü sekteye uğradı. Bundan sonrası da iyi gidecektir. Takımımız, teknik kadromuz canla başla çalışıyorlar. Görülecektir ki bunun mükalafatını Galatasaray Mayıs ayında alacaktır” diye konuştu.

“BİZ FENERBAHÇELİLERİ DOSTUMUZ OLARAK GÖRÜYORUZ”

İki kulüp arasında 100 yılı aşkın dostluk ve rekabet olduğunu vurgulayan Galatasaray’ın genel sekreteri, “Bir kişinin kişisel hezayanları nedeniyle bu sekteye uğramayacaktır. Biz Fenerbahçelileri dostumuz olarak görüyoruz ve sportmence mücadeleye devam edeceğiz. Fenerbahçe yönetimi de maçı izlemek isterse başımızın üstünde yeri var” ifadelerini kullandı.

UEFA finansal Fair-play ile açıklamalarda bulunan İşbecer, “Geçtiğimiz ay ki toplantıdan sonra bize 3,4 aylık bir süreç söylenmişti. Şu anda o sürecin ilerlemisini bekliyoruz. Son kamuoyuna yapılan açıklamalar dışında bir şey yok. Olumlu ya da olumsuz olduğunu ileride göreceğiz” dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim