• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Galatasaray: 5 - Antalyaspor: 0

Galatasaray: 5 - Antalyaspor: 0
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Antalyaspor'u evinde 5-0 mağlup etti.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Antalyaspor'u evinde 5-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılara galibiyeti getiren golleri Feghouli, Onyekuru (2), Badou Ndiaye, Mbaye Diagne kaydederken Diagne'nin 1 golü de ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Galatasaray bu galibiyetle lider Başakşehir'le arasındaki puan farkını 8'e indirirken Antalyaspor'un galibiyet hasreti 10 maça çıktı.

Şampiyonluk mücadelesi veren  Galatasaray, ligin 25. haftasında  Antalyaspor'u Feghouli, Onyekuru (2),  Badou Ndiaye ve Mbaye Diagne'nin golleriyle 5-0 mağlup etti ve lider Başakşehir'le arasındaki puan farkını 8'e indirdi. Antalyaspor'un ise galibiyet hasreti 10 maça çıktı. Galatasaray ikinci yarıda 4 gol bulurken Muslera, yaptığı kritik kurtarışlarla maça damga vurdu. Antalyaspor'un 2 şutu da direkten döndü.

Yüksek tempoda başlayan maçta Galatasaray 5. dakikada gole yaklaştı: Sol kanattan Belhanda'nın kullandığı köşe vuruşunda savunmanın uzaklaştıramadığı topa ceza alanı ön çizgisinden Feghouli gelişine vurdu, top üstten dışarı gitti.

Sarı-kırmızılılarda 14. dakikada Ndiaye'nin derinlemesine pasıyla Emre Akbaba savunma arkasına hareketlenmek istedi ancak Diego kritik bir hamleyle tehlikeyi önledi.

Maçta gol perdesi 17. dakikada açıldı: Diagne'den pası alan Feghouli ceza alanına girmeden hafif sağ çaprazdan sert vurdu, savunmada Doğukan'a çarpıp kaleci Boffin'i yanıltan top ağlara gitti ve skor 1-0'a geldi. Galatasaray'daki son 9 maçında 10 gole doğrudan katkı yapan Feghouli, 6. golünü kaydetti. Cezayirli yıldıza asisti yapan ise Mbaye Diagne oldu.

Sarı-kırmızılıalr 28. dakikada bir kez daha gole yaklaştı: Sol çaprazda topla buluşan Belhanda'nın ayak içiyle yaptığı vuruşta savunmadan sekip kaleye doğru yönelen top, Boffin'in bakışları arasında kornere çıktı.

Antalyaspor, 30. dakikada gole çok yaklaştı: Antalyaspor'un sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta arka tarafa doğru açılan topu Muslera tokatladı, devamında savunma topu taca yolladı.

MUSLERA GEÇİT VERMEDİ!

Dakikalar 34'ü gösterdiğinde Muslera harika bir kurtarışa imza attı: Antalyaspor'un sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Bahadır yakın mesafeden çok sert bir kafa vuruşu yaptı, Muslera üzerine doğru giden topu nefis bir refleksle kornere çeldi.

Karşılaşmada 36. dakiak oynanırken Onyekuru'nun pasında diziyle topu çok iyi kontrol eden Diagne ceza alanı ön çizgisinden dönerek çok sert vurdu, top az farkla üstten auta gitti.

YİNE MUSLERA

Maçta temponun artış gösterdiği bu dakikalarda Antalyaspor yine Muslera'yı aşamadı: Orta alanda Ndiaye'nin kaptırdığı top sonrası Doukara yayın gerisinden müthiş vurdu, köşeden ağlara doğru giden topu Muslera aynı güzellikte kornere çeldi.

Bu pozisyondan sadece 1 dakika sonra sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Diego arka direkte kafayı vurdu, top kaleci Muslera'da kaldı.

Galatasaray, ilk yarının sonunda soyunma odasına Feghouli'nin golüyle 1-0 önde gitti.

İkinci yarıdaki ilk net pozisyon Galatasaray'dan geldi. 59. dakikada sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Emre Taşdemir ortaladı, Belhanda'nın kafa vuruşunda top yandan dışarı çıktı.

SON ANDA MUSLERA!

Dakikalar 60'ı gösterdiğinde Muslera bir kez daha kalesinde devleşti! Antalyaspor'da Diego uzaklardan şansını denedi, yerden seken topu son anda Muslera kornere çeldi. 
Antalyaspor köşe vuruşunda gole çok ama çok yaklaştı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Doğukan'ın kafası direkten döndü, devamında Diego'nun ceza alanı ön çizgisinden nefis volesini kaleci Muslera kornere çeldi.

Temponun bir anda yükseldiği bölümde Muslera nefis bir kurtarış daha yaparak adeta Galatasaray adına kırılma anına imza attı.

ONYEKURU 6 MAÇ SONRA GOLÜ HATIRLADI!

Galatasaray, 65. dakikada farkı 2'ye yükseltti: Rakip yarı alandaki etkili paslaşmaların ardından Belhanda'nın nefis derinlemesine topuna iyi hareketlenen Onyekuru bekletmeden yerden vurdu, top Boffin'in altından ağlara gitti: 2-0. Onyekuru, hat-trick yaptığı Ankaragücü maçının ardından tam 6 hafta sonra golü hatırladı!

Golden sonra rahatlayan ve rakip yarı alanda daha çok pozisyon bulan Galatasaray, 68. dakikada farkı 3'e çıkardı: Sağ kanattan gelişen Galatasaray ani atağında Feghouli'nin içeri çevirdiği topa kale alanı içinde savunma dokundu ancak uzaklaştıramadı, N'diaye fırsatçılığını konuşturarak yakın mesafeden topu ağlara yolladı: 3-0 Badou Ndiaye bu sezon Süper Lig'de ikinci kez gol sevicni yaşadı.

Dakikalar 78'i gösterdiğinde Galatasaray farkı 4'e yükseltti: Ndiaye'nin orta alandan gönderdiği uzun topla sağ kanattan hareketlenen Feghouli'nin pasında Onyekuru penaltı noktası üzerinde bekletmeden yerden vuruşunu yaptı, top köşeden ağlara gitti. Henry Onyekuru bu sezon Süper Lig'de çift haneli gol sayısına ulaşan ilk Galatasaraylı oldu; geçtiğimiz sezon Bafetimbi Gomis 11. haftada 11 gole ulaşmıştı.

YİNE MUSLERA!

Antalyaspor 80. dakikada gole yaklaştı: Sol kanattan içeri sokulan Serdar Özkan son çizgiye indi ve çaprazdan çok sert vurdu, kaleci Muslera yakın mesafeden gelen bu şutu da tokatlamayı başardı. Devamındaki atakta orta alanda buluştuğu topla birlikte içeri kat eden Fredy ceza alanına girmeden sağ çaprazdan çok sert vurdu, kaleci Muslera'nın parmak uçlarıyla dokunduğu top direkten dışarı çıktı.

HAKEM OFSAYT 'VAR' DEDİ

Galatasaray'da Mbaye Diagne, Belhanda'nın pasında ceza sahasında topla buluşur buluşmaz yaptığı vuruşla skoru 5-0'a getirdi. Hakem Arda Kardeşler golü verdikten sonra VAR'dan gelen ofsayt uyarısıyla golü iptal etti.

SON SÖZÜ DIAGNE SÖYLEDİ

90+3'üncü dakikada Diagne bir kez daha fileleri havalandırdı ve farkı 5'e çıkardı.

Maçın kalan dakikalarında gol olmadı ve sarı-kırmızılılar sahadan 5-0'lık galibiyetle ayrıldı.

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Antalyaspor'u konuk eden Galatasaray, son maçına göre kadroda 3 değişiklikle sahaya çıktı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Süper Lig'de geçen hafta Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile 1-1 berabere kaldıkları maçta görev alan oyunculardan Kostas Mitroglou, Semih Kaya ve Selçuk İnan'ı yedeğe çekerken, bu futbolcuların yerine cezası biten Mariano Filho ile Emre Akbaba ve Mbaye Diagne'yi Antalyaspor karşısında ilk 11'de görevlendirildi.

Sarı-kırmızılı takımda sakatlığı bulunan Yuto Nagatomo ile Fernando Reges ve Sinan Gümüş müsabakanın kadrosunda yer almadı.

Galatasaray, maça Fernando Muslera, Mariano Filho, Christian Luyindama, Marcao, Emre Taşdemir, Badou Ndiaye, Younes Belhanda, Sofiane Feghouli, Emre Akbaba, Henry Onyekuru ve Mbaye Diagne ile başladı.

Ev sahibi takımın yedek kulübesinde ise İsmail Çipe, Ahmet Çalık, Selçuk İnan, Martin Linnes, Ryan Donk, Ömer Bayram, Kostas Mitroglou, Semih Kaya, Yunus Akgün ve Muğdat Çelik oturdu.

ANTALYA'DA 2 EKSİK

Antalyaspor'da Nazım Sangare ve Tarık Çamdal müsabakanın kadrosunda yer almadı.

Sarı kart cezalısı olan Sangare ile sakatlığı bulunan Tarık Çamdal, karşılaşmada görev yapamadı.

Öte yandan, maç öncesinde Galatasaraylı taraftarlar, eski futbolcuları olan Antalyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz lehine tezahürat yaptı. Korkmaz, taraftarların sevgi gösterisine alkışla karşılık verdi.

46. RANDEVU

Galatasaray ile Antalyaspor, Süper Lig'de 46. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında geride kalan maçlarda sarı-kırmızılılar 27, kırmızı-beyazlılar 7 galibiyet aldı, taraflar 11 müsabakada ise eşitliği bozamadı.

Galatasaray'ın 85 golüne, rekabetteki son 5 maçı kazanamayan Akdeniz ekibi 44 golle karşılık verdi.

Sezonun ilk yarısında Antalya'da yapılan maçı Galatasaray 1-0 kazandı.

 İSTANBUL'DAKİ MAÇLARDA ASLAN ÜSTÜN

İki takımın İstanbul'da yaptığı 22 maçta, Galatasaray'ın rakibine galibiyet sayısında 13-4 üstünlüğü bulunuyor, taraflar 5 maçta da berabere kaldı.

Galatasaray'ın İstanbul'daki 42 golüne, Antalya ekibi 23 golle karşılık verdi.

Geçen sezon İstanbul'daki maçta Galatasaray 3-0 galip geldi.

Galatasaray, deplasmanda genelde başarılı sonuçlar aldığı Antalyaspor'a, sahasında ise 1984-1985'te 2-1, 1994-1995'te 3-0, 1995-1996 ve 2009-2010 sezonlarında 2-1'lik skorlarla mağlup oldu. Antalyaspor, rakibi karşısındaki toplam 7 galibiyetinden 4'ünü deplasmanda elde etti.

Taraflar arasında İstanbul'da yapılan son 10 lig maçının 4'ünü Galatasaray, birini Antalyaspor kazandı, 5 müsabaka da berabere bitti.

LİNNES KART SINIRINDA

Galatasaraylı futbolcu Martin Linnes, Antalyaspor müsabakası öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Norveçli sağ bek, karşılaşmada sarı kart görmesi durumunda 26. haftada deplasmanda Bursaspor ile yapılacak maçta forma giyemeyecek.

Sarı-kırmızılı ekipte, arka çapraz bağında esneme tespit edilen Japon sol bek Yuto Nagatomo'nun Antalyaspor'a karşı oynaması beklenmiyor.

CİMBOM 10 MAÇTIR YENİLMİYOR

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de 10 maçtır kaybetmiyor.

Sarı-kırmızılı takım, ligin 14. haftasında Beşiktaş'a 1-0 yenildikten sonra çıktığı müsabakalarda 6 galibiyet ve 4 beraberlik aldı.

SAHASINDA MAĞLUBİYETİ UNUTTU

Süper Lig'de iç sahada mevcut en uzun yenilmezlik serisinin sahibi olan Galatasaray, Türk Telekom Stadı'nda oynadığı son 31 maçta mağlup olmadı.

Ligde iç sahadaki son yenilgisini 2016-2017 sezonunun 30. haftasındaki Kasımpaşa mücadelesinde yaşayan sarı-kırmızılı takım, sonrasında Türk Telekom Stadı'nda mağlubiyet yüzü görmedi.

Galatasaray, evindeki son 31 lig maçının 26'sını kazanıp 5'inde berabere kaldı.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim