Son yılların en çok tartışılan projelerinden biri olan Galataport yeniden gündemde.
Galataport liman projesi, Karaköy'den Tophane'ye kadar olan alanı kapsıyor. Bu alanda alışveriş merkezinden lüks otellere kadar birçok yeni yatırım öngörülüyor.
İstanbul'un, denizden görüntüsünü değiştirecek olan proje için 2005 yılında ihaleye çıkıldı. Ancak Mehmet Kutman ile İsrailli işadamı Sami Ofer ortaklığının kazandığı ihale, imar planı değişikliğine yönelik Danıştay kararının ardından iptal edildi.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Galataport projesine yeniden start verdi. Üç yılda bitirilmesi planlanan projenin ihalesi ise bu yıl tamamlanacak.
İdare, projeyle ilgili tartışmaları gidermek için birçok kurumdan görüş alacak. Vatandaşların katılımına da açık olacak bir proje yarışması da planlanıyor.
ÖNCE DANIŞMAN FİRMA SEÇİLECEK
İhale sürecinde ilk olarak danışman firma seçimi yapılacak. Projeye danışmanlık yapmak isteyen firmalar, tekliflerini Özelleştirme İdaresi'ne bugün sunuyor. Firmalarla bu haftadan itibaren birebir görüşmeler yapılacak. Hem Galataport alanıyla ilgili önerileri hem de ihale yöntemine ilişkin görüşleri alınacak.
Danışman firmanın seçiminde süre, teklif veren firma sayısına göre değişebilir. Özelleştirme İdaresi, danışman firmayı önümüzdeki haftasonuna kadar belirlemeyi planlıyor.
İSTANBULHABER AJANSI
Galataport'ta yeniden düğmeye basılıyor

İstanbul'un silüetini değiştirecek Galataport projesinin ihalesi bu yıl tamamlanacak. Özelleştirme İdaresi, projeye danışmanlık yapmak isteyen firmalardan bugün teklif alıyor.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
İstanbul'da kar hayatı olumsuz etkilediİstanbul'da yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebiyle, bugün tüm eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verdi. İstanbul Boğazı, görüş mesafesinin azalması sebebiyle çift yönlü gemi geçişlerine kapatıldı. Bazı uçak seferleri iptal edildi. Araçlar yollarda kaldı. Kar yağışının şiddetini artırarak hafta başına kadar sürmesi bekleniyor.
CTE'den 'zehirlenme' iddialarına ilişkin açıklamaCeza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce, ceza infaz kurumunda bulunan bir tutukluyla ilgili zehirlenme ya da suikast iddialarını içeren söylemlerin spekülasyon olduğu, sansasyon oluşturmaya yönelik iddiaların kabul edilemeyeceği ve bu iddiaları ortaya atanlarla ilgili suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi.ÖNE ÇIKANLAR
1/20
Askeri gemi mezarlığındaki terk edilmiş gemilerin etkileyici görüntüleri
Kapadokya'nın 'kalbi' Narlıgöl ilkbaharda bir başka güzel
Ziyaretçisiz kalan Akdamar Adası badem çiçekleri ile görsel bir güzellik
Haftanın fotoğrafları
12345678
ÇOK OKUNANLAR
DÜN|BU HAFTA|BU AY
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim



































