• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Fransa’da kilise yakınlarında bıçaklı saldırı

Fransa’da kilise yakınlarında bıçaklı saldırı
Fransa’nın Nice kentinde Notre Dame Kilisesi yakınlarında bıçaklı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre üç kişi hayatını kaybetti. Polis kaynakları kurbanlardan birinin kafası kesilerek öldürülen bir kadın olduğunu belirtti.

Fransa’nın Nice kenti güne bıçaklı saldırı dehşetiyle uyandı. Belediye Başkanı Christian Estrosi, Notre Dame Kilisesi yakınlarında bir kişinin elindeki bıçakla etraftakilere saldırdığını duyurdu.

Reuters’ın aktardığına göre saldırıda ilk belirlemelere göre üç kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenlerin arasında bir kadının bulunduğu ve başının kesilerek öldürüldüğü iddia edildi.

Ajansa konuşan bir polis kaynağı ve Fransız politikacı Marine Le Pen de bu iddiayı doğruladı.

SALDIRGAN VURULARAK YAKALANDI

Fransız basınına yansıyan detaylara göre polis ekipleri kimliği henüz açıklanmayan zanlıyı gözaltına aldı. Görgü tanıkları, saldırganın hem olay sırasında hem de yakalandıktan sonra tekbir getirdiğini öne sürdü.

Yetkililer, olayın bir terör saldırısı olma ihtimali üzerinde durduklarını açıkladı. Belediye Başkanı Christian Estrosi, “Saldırgan polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildikten sonra gözaltına alındı. Hastaneye kaldırıldı ve yaşıyor” dedi.

KARİKATÜRLE BAĞLANTISI ARAŞTIRILIYOR

Reuters, olayın ülkede bir öğretmenin okulda Hz. Muhammed karikatürü gösterdikten sonra öldürülmesinin ardından Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un İslam karşıtlığını körüklemesinden sonra gerçekleştiğine dikkat çekti.

Saldırının bu durumla olan bağlantısının da araştırıldığı öğrenildi.

MACRON’DAN İSLAM KARŞITLIĞI

Fransa’da geçtiğimiz hafta öğretmen Samuel Paty, Hz. Muhammed ile alay eden bir karikatürü sınıfta göstermesinin ardından başı kesilerek öldürülmüştü. Dünya kamuoyunun gündemine oturan olay sonrası Fransa’daki bazı kentlerdeki kamu binalarına Hz. Muhammed’in karikatürü yansıtıldı.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ise ‘düşünce ve ifade özgürlüğü' vurgusu yaparak İslam karşıtlığını körüklemesi başta Türkiye olmak üzere pek çok ülkenin tepkisini çekti.

ERDOĞAN’DAN BOYKOT ÇAĞRISI

Fransa liderine tepki gösteren Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Macron'un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var. İnanç hürriyetinden, inanç özgürlüğünden anlamayan, kendi ülkesinde yaşayan milyonlarca farklı inanç mensubu insanlara bu şekilde davranan bir devlet başkanına başka ne denilebilir, öncelikle akli noktadan kontrol” ifadelerini kullanmış ve Fransız mallarını boykot çağrısı yapmıştı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim