• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Fotoğrafçılar da korsandan şikayetçi

Fotoğrafçılar da korsandan şikayetçi
Aydın Ticaret Odası (AYTO) toplantı salonunda biraraya gelen fotoğrafçılar, sıkıntılarını ve çözüm yollarını görüştü.

Aydın Ticaret Odası (AYTO) toplantı salonunda biraraya gelen fotoğrafçılar, sıkıntılarını ve çözüm yollarını görüştü. Teknolojinin gelişmesiyle yaygınlaşan korsanlardan şikayetçi olan fotoğrafçılar, resmi kurumlarda başlayan fotoğraf çekme uygulamasının da mesleklerine zarar verdiğini belirtti. Resmi kurumların vatandaşlardan istediği fotoğrafların fotoğrafçılar tarafından çekilmesi yönünde çalışma yapılmasını isteyerek, ustalık belgesi gerektiren bir mesleği, emlakçı veya kırtasiyecilerin de yaptığına dikkat çekti.

AYTO ile Aydın Esnaf Odaları Birliği (AYESOB) Fotoğrafçılar ve Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası işbirliğiyle düzenlenen toplantıda, fotoğrafçı üyelerin sıkıntıları görüşüldü. AYTO Başkan Yardımcısı Ergün Evran, açılış konuşmasında ticaret odalarının, üyelerinin menfaatine uygun çalışmalar yaptığını ifade ederek, "Biz de AYTO olarak üyelerimizin, mesleklerinin genel menfaatine uygun olarak gelişmesi adına çalışmalar yaparız. Meslek mensuplarının birbiriyle ve halkla olan ilişkilerinde güveni ve dürüstlüğü hakim kılmak üzere disiplin ve dayanışmayı korumak için çalışmalar yaparız. Bu yetmez, kamu bürokrasisinde baskı grubu rolünü oynarız, üyelerin menfaatlerini sağlaması anlamında lobi çalışmaları yaparız. Bugün de fotoğrafçı üyelerimizle ortak akıl noktasında bir basın toplantısı düzenlemeyi planladık." dedi.

Fotoğrafçılar adına konuşan AYTO Meclis Üyesi Dilek Aysın ise özellikle son 10 yıl içerisinde fotoğrafçılığın dijitalleşmesiyle korsanların yaygınlaştığını söyledi. Aysın. "Eline fotoğraf makinesi alıp üniversiteyi bitirip işsiz kalan ya da bizim meslek dalımızı kendine payidar gören başka meslek dalları, meslek bilgisi ve herhangi bir resmi kuruma kaydı olmadan kaçak çalışanlar, mesleğimizin kalitesini düşürerek bizlere verdikleri maddi zararın dışında, müşterilerin gözünde de mesleğimizin ayaklar altına alınmasına sebep olmuşlardır. Daha önemlisi ise insanların mutlu günlerine, bu günleri kaydetmesi gereken bizler yerine daha düşük ücret isteyen, baştan savma iş yapıp sonunda da yaptıkları hatalar nedeniyle bizleri de karalayan, halk dilinde "korsan" olarak çalışan insanlar tarafından, hem bizler hem de müşteriler zarar görmektedir." şeklinde konuştu.

Toplantıya, AYTO'ya fotoğrafçılık sektöründen kayıtlı üyelerin dahil olduğu 18. Meslek Komitesi Meclis Üyesi Aysın, 18. Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Yavaşoğlu, AYESOB Fotoğrafçılar Odası Başkanı Levent Türk ile oda ve birliğe kayıtlı fotoğrafçılar katıldı.

Fotoğrafçılar da korsandan şikayetçi

Fotoğrafçılar da korsandan şikayetçi

Fotoğrafçılar da korsandan şikayetçi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim