• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Fırtına yine her tarafı yıktı geçti

Fırtına yine her tarafı yıktı geçti
Ege bölgesinde etkili olan fırtınadadan Foça da nasibini aldı. Büyükdeniz Limanı bölgesinde şamandıralara bağlı beş tekne sulara gömüldü, ağaçlar kökünden söküldü.

İzmir'in Foça İlçesi'nde, dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli poyraz ağaçları devirdi, evlerin çatılarını uçurdu, teknelerin batmasına neden oldu.

Bugün sabah saatlerinden itibaren elektrik kesintisinin de yaşanmasıyla klima, elektrikli ısıtıcı ve kalorifer kullanan vatandaşlar soğukta kaldı.

Foça'da saatteki hızı 90 kilometreyi bulan şiddetli poyraz, Atatürk Mahallesi ve Birinci Mersinaki bölgesinde bazı ağaçların dallarını kırdı, bazılarını yerinden söktü. Büyükdeniz Limanı bölgesinde şamandıralara bağlı beş tekne sulara gömüldü. Zaman zaman daha da şiddetlenen fırtına, deniz sularını sahil caddesine taşırarak yaya ve araç trafiğini olumsuz etkiledi.

Balıkçı barınağında alınan önlemler ve hurda askeri çıkarma gemilerinin mendirek görevi yapması nedeniyle herhangi bir hasar yaşanmadı.

PAZARCILAR TEZGAH AÇMADI

Salı günleri kurulan ve bölgenin en büyük pazarlarından olan Foça pazarında tezgahların büyük bölümü de açılmadı. Az sayıdaki tezgahlarda ise fiyatların yüksekliği dikkat çekti.

İlçede elektriklerin de kesilmesi Foçalılar'a zor anlar yaşattı. Vatandaşlar gün boyunca elektrikli ve elektronik eşyalarının hiçbirini kullanamazken en büyük şikayet ısınamamaktan geldi. Hava sıcaklığı bazı yüksek kesimlerde sıfır derece olarak ölçülürken, klima, elektrikli ısıtıcı ve kalorifer kullanan vatandaşlar soğukta kaldı. Kent içinde devlet daireleri, banka şubeleri ve bazı esnaf jeneratörlerini çalıştırarak hizmet vermeye çalışıyor.

Antalya'da hortum paniği

Antalya’nın Demre İlçesi’nde dün geceden bu yana etkili olan sağanak yağmur, sabahın ilk saatlerinde yerini şiddetli rüzgara bırakırken, saat 11.00 sıralarında Sülüklü Plajı’nda çıkan hortumu vatandaşlar cep telefonu ile saniye saniye kaydetti.

HORTUM PANİĞE SEBEP OLDU

Yerden yaklaşık 200 metre yükseklikte olan ve ilçe merkezine doğru hareket eden hortumun seraların üzerine doğru gitmesi ise vatandaşlar arasında paniğe neden oldu.

Öte yandan 2 Ekim 2013 tarihinde Demre’de çıkan hortum, ilçede bulunan seraları yerle bir etmiş, 1 Milyon TL zarar ortaya çıkmıştı.

Tekirdağ'da ağaç devrildi

Süleymanpaşa ilçesinde devrilen ağaç hasara yol açtı. Mimar Sinan Caddesi'nde, restorasyon çalışması yapılan Orta Camisi'nin bahçesindeki çam ağacı, kökünden kırılarak yan taraftaki bir bankanın duvarına yaslandı.Kaza nedeniyle bankanın camları kırıldı ve klimaları hasar gördü.Olayda yaralanan olmazken, çevredeki bazı vatandaşlar panik yaşadı.

foca4-001.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim