• BIST 9524.59
  • Altın 2506.507
  • Dolar 32.5875
  • Euro 34.5111
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Fındık Üreticisi Direniyor

Fındık Üreticisi Direniyor
Altınordu Ziraat Odası Bakanı Uğur Cörüt, elinde fındık ürünü olan üreticilerin ürünlerini satmamaları konusunda direnmeleri gerektiğini, 2016 fındık...

Altınordu Ziraat Odası Bakanı Uğur Cörüt, elinde fındık ürünü olan üreticilerin ürünlerini satmamaları konusunda direnmeleri gerektiğini, 2016 fındık ürününe ilişkin hiçbir işaretin olmadığını ve eldeki fındığın ucuza alınmaya çalışıldığını söyledi.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, iç piyasada ve dış piyasada stokta fındık olmamasına rağmen fiyatların 10,50 TL'lere kadar düşmesine bir anlam veremediklerini söyledi. Başkan Uğur Cörüt, piyasada fındık olmadığını ve üreticinin elindeki fındığı ucuza almaya çalıştıklarını belirterek, "Üreticinin elindeki fındığı ucuza almaya çalışıyorlar. Üreticilerimiz direnmeye devam etsinler. Fındık fiyatını düşürerek üreticiyi panikletmek ve elindeki fındığı daha ucuza almak istiyorlar. Bu fiyat düşüşünün iyi niyet olmadığını düşünüyorum. Üreticilerimiz sonuna kadar direnmeli, şundan elinde fındık olan üreticimiz zaten bekleteceği kadar bekletti biraz daha sabretmeli ve pazara indirmemeli" dedi.

"2016 FINDIK ÜRÜNÜ NE OLACAĞI BELLİ DEĞİL"

2016 fındık ürününe ilişkin fındık bahçelerinde yeteri kadar işaret olmadığını da belirten Başkan Uğur Cörüt, "Fındık bahçelerini sürekli olarak ziraat mühendislerimiz ile geziyoruz. Şu ana kadar yapılan inceleme ve araştırmalarda 2016 yılı fındık ürününe iliştin yeteri kadar işaret olmadığını görüyoruz. 2014 yılında biliyorsunuz çok ciddi bir don olayı oldu ve rekolte yok denecek kadar az olduğu için fiyatlar katlanarak arttı ve geçtiğimiz yıl bu zamanlar fındık fiyatı 22 TL'yi gördü. Şimdi bunun bilincinde olan uyanıklar üreticinin elindeki fındığı ucuza almaya çalışıyor. 2016 yılı fındık ürünü belirsizliğini koruyor. Meteorolojiden üst üste yapılan açıklamalara bakılırsa bu sezon fındık rekoltesi yine düşük olacak. Hatta fındığı don vurma ihtimali çok yüksek. Bu yüzden üreticimiz direnmeli, fındık üzerinde oynanan oyunlara kanmamalı" diye konuştu.

"ÜRETİCİNİN ELİNDEKİ FINDIK UCUZA ALINMAK İSTENİYOR"

Fındık ürününün ne olacağının belirsiz olduğunu söyleyen Başkan Uğur Cörüt, "Çok değerli üreticilerimiz sesimize kulak versinler. Kesinlikle fiyatların düşüşe geçmesinde bir oyun var olduğu kanaatindeyim. Çünkü şu anda ne manavda ne tüccarda ne iç piyasa ve dış piyasada yeteri kadar ihtiyacı karşılayacak kadar fındık yok. Bunun üreticinin elindeki fındığı ucuza almak için atılmış bir adım olduğunu düşünüyorum. Elinde fındığı olan üreticimiz direnmeye devam etsin" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim