• BIST 9117.17
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Filistinli gençlere ek kontenjan ve burs

Filistinli gençlere ek kontenjan ve burs
Gazze için bildiri yayımlayan 111 rektör, şimdi de Filistinli gençlere Türkiye'de ek kontenjan ve burs verilmesi yönünde karar aldı.

Gazze'de yaşanan insanlık dramını dünya kamuoyuna taşıyan 111 üniversite rektörü Filistinli gençlerin ücretsiz eğitimi için kolları sıvadı. Bayramdan hemen önce Ankara'da biraraya gelen rektörler, devlet ve vakıf üniversiteleri bünyesinde öğrencilere ek kontenjan ve burs verilmesi yönünde karar aldı.

ÜCRETSİZ YURT VE YEMEK

Bu yönde ilk kararı alan Üniversitelerden, rektörlerin Gazze bildirisini de kamuoyu ile paylaşan Hacettepe Üniversitesi oldu. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer üniversite bünyesindeki tüm fakültelere başvuran Filistinli öğrencileri dikkate alacaklarını ve kontenjan vereceklerini belirtti. Tuncer ayrıca bu öğrencilere yurt, ulaşım ve yemek yardımı yapılacağını da söyledi.

20 KİŞİLİK KONTENJAN

Bayramdan hemen sonra alınan kararı uygulamaya koyduklarını belirten Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç da, '2014-2015 eğitim öğretim yılında 20 Filistinli öğrenciye kontenjan ayırdık. Bu 20 öğrenciye aynı zamanda Muş Alparslan Üniversitesi Kalkındırma ve Yardımlaşma Vakfı olarak, üniversite yaşamlarını rahatça sürdürebilecekleri şekilde burs vereceğiz' diye konuştu. İnanç: 'Bizden hemen sonra bu kez Tel Aviv ve İbrani Üniversiteleri Gazze'de savaşan Yahudilere bir yıl ücretsiz eğitim imkânı sunduğunu açıkladı' dedi.

SINAVSIZ ALINACAK

Öğrencilerin direkt olarak üniversitelere başvuracağını anlatan Rektör İnanç, 'İlan edilen 65-70 civarında kontenjan var. Direkt bize başvuruyorlar biz sınav yaparak alıyoruz. Ama 20 öğrenci için hiçbir prosedür işlemeyecek onları direkt alacağız' şeklinde konuştu.

DALDA DALGA BÜYÜYECEK

Üsküdar Üniversitesi'nin de 10 Filistinli öğrenciyi tam burslu olarak kabul edeceğini söyleyen Rektör İnanç, 'Zaten üniversite rektörlerinin ortak kararı olarak bu girişimleri başlattık. Diğer üniversiteler de karar alıp yavaş yavaş bildirmeye başlayacaklardır' diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE BURS DA VERİLECEK

Devlet üniversitesi olarak burs vermek için öğretim üyeleri tarafından vakıf kurduklarını kaydeden Rektör İnanç, 'Okunan bölümlerden de ücret alınmayacak. Üniversitemize gelecek Filistinli 20 öğrenciye aynı zamanda Muş Alparslan Üniversitesi Kalkındırma ve Yardımlaşma Vakfı olarak, üniversite yaşamlarını rahatça sürdürebilecekleri şekilde burs vereceğiz' dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim