• BIST 9552.63
  • Altın 2486.665
  • Dolar 32.5193
  • Euro 34.8355
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

"Filipinli gelin" Türk yemeklerini öğreniyor

"Filipinli gelin" Türk yemeklerini öğreniyor
Ordu'ya 7 yıl önce gelin gelen Filipinli Glenda Güloğlu, İŞKUR tarafından açılan yemek kursuna katılarak Türk yemekleri öğreniyor.

Ordu'ya 7 yıl önce gelin gelen Filipinli Glenda Güloğlu, İŞKUR tarafından açılan yemek kursuna katılarak Türk yemekleri öğreniyor.

Filipinler'de tanıştığı Abdurrahman Güloğlu ile Türkiye'ye gelen ve evlenerek Ordu'da yaşamaya başlayan "Filipinli gelin" Glenda Güloğlu, evlendikten bir yıl sonra Müslüman oldu. Müslüman olmasının ardından Türk kültür ve geleneklerine uyum sağlamaya çalışan Glenda Güloğlu, bu süre içerisinde Türkçeyi de öğrenmeye çalıştı. Aradan geçen yıllar içerisinde Türkiye'ye ve Karadeniz'e uyum sağlayan Filipinli gelin Glenda Güloğlu, bu kez Türk yemeklerini yapmayı öğrenmek için İŞKUR tarafından açılan yemek kursuna katıldı.

21 kursiyerin bulunduğu kursta eğitmenlerin ve kurs arkadaşlarının yardımıyla yemek yapmasını öğrenen Glenda, "Eşimle Filipinlerde tanıştım. 7 sene önce Türkiye'ye geldim ve evlendik. Şu anda eşim Japonya'da çalışıyor. Türk yemeklerini öğrenmek istediğim için burada kursa katılıyorum. Pancar (kara lahana) çorbası yapmayı öğrendim. En çok ısırgan çorbasını seviyorum ama yapamıyorum. Ben yemek konusuna meraklıyım. Mesela ne gördüysem yapıyorum" dedi.

Filipin yemekleri ile Türk yemekleri arasında çok fark olduğunu da dile getiren Glenda Güloğlu, "Bazen evde Filipin yemekleri de yapıyorum ama eşim yemiyor. Bazen arkadaşlarla oturup Filipin yemekleri yapıyoruz ve beraber yiyoruz. Ama en çok tatlı yapmayı öğrenmek istiyorum" diye konuştu.

Yemek kursu eğitmeni Gülizar Hüsem de Glenda Güloğlu'nu kısa zamanda sevdiklerini ve Türk yemeklerini öğretmek için çaba gösterdiklerini belirterek, "Burada öğrendiklerini yapmaya çalışıyor. Özellikle tadını beğendiğini evde yapıyor. Öğrenmek için istekli ve sürekli soruyor" dedi.

Glenda Güloğlu'nun kurs arkadaşları da, "Ona önce Türk kahvesini sevdirdik. Bizim buradaki en büyük başarımız bu oldu. Yaptığımız yemeklerden ona öğretiyoruz. O da bunu uyguluyor. Bazen olmuş mu olmamış mı diye bize tattırıyor. İyi bir arkadaşımız, alıştık birbirimize. Onu seviyoruz" diye konuştular.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim