• BIST 9674.32
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Fikret Orman, iddialara yanıt verdi

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kendisi ve yöneticilerle ilgili ortaya atılan iddialara sert tepki gösterdi.

BJK TV'de soruları yanıtlayan BJK Başkanı Fikret Orman, özellikle ikinci başkan Ahmet Nur Çebi'nin kendisinin altını oymaya çalıştığı yönündeki iddiaya yanıt vererek, "Seçim döneminde aday olanlar Ahmet Nur Çebi'ye başkanlık teklif ettiler. O zaman olabilirdi. Ama kendisi 'Ben Orman ile geldim. O başkan olduğu sürece devam edeceğiz' demiştir" dedi.

Şark kültüründe düellonun olmadığını vurgulayan Fikret Orman, "Arkadan ateş etmek için pusuya yatarlar. Ben kaçak mıyım, hırsız mıyım? Neyim de bana şantaj yapılacak? Ancak namustan yoksun kişiler böyle konuşur. Maalesef icraat yaparken bunların dedikodularıyla uğraşıyoruz. Kimin neyi varsa dökmeyen müfteridir" diye konuştu.

"Düşmanı dışarıda aramasınlar"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yalan ve iftiradan şikayetçi olarak sert açıklamalarda bulundu.

Bazı kişilerin farklı mecralarda yalan üzerine haberler yaptığını vurgulayan Orman, "Yıldırım Demirören döneminde sanki yoklarmış gibi, her gün yalan üzerinden tehditlerle para kazanmalar olmuş. Benim olduğum dönemde devam edemiyorlar. Elinde bir şeyi olan çıkıp ispat edecek. Taraftarlar bunlarla ilgilenmiyor. Futbol takımının başarısı, sistem, yapılanma ve kulübün borcu ile ilgileniyor" ifadelerini kullandı.

Özellikle stat konusundaki iddialara sert yanıt veren Fikret Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Stat konusunda hep yalan ve olumsuzluk üzerine kuruyorlar. 2007'den beri bu stadın temelini attılar. Her 19 Mayıs'ta stadı açtılar. 'Yıkılamaz' dediler yıktık. Hep negatiflik üzerine gidiyorlar. Bu beni rahatsız ediyor. Tüm yöneticiler mücadele ediyor. Bunlara muhatap olmak ayıp. Söyleyenleri Allah'a havale ediyorum. Bunları deşifre etmeye başlayacağım. Bazılarının işi gücü Beşiktaş'a karşı iş yapmak. Seçimde çoğu karşımda aday olmuş kişiler. Transferler yaptılar. 'Getirin alacağım' dedim. Bir kişi gelmedi. Beşiktaş'ın stadının parasızlıktan durduğunu, oyuncuların parasını almadığını duyuyor musunuz? Düşmanı dışarıda aramasınlar. Bunlar bir avuç zaten." 

Almeida'nın durumu

Orman, takımda kalmaları için görüşmeler yaptıkları Portekizli futbolcular Hugo Almeida ve Manuel Fernandes ile ilgili soruya da yanıt verdi.

Almeida'nın transfer edildiği dönemde sözleşmesinde 2.5 milyon avroluk bir madde olduğuna dikkati çeken Orman, "Beşiktaş'a transfer edilirken bonservis bedeli olan 2 milyon avro, fon tarafından ödenmiş. Beşiktaş'ın kasasından para çıkmamış. Türkiye'ye gelirken 1-2 sezon oynayıp başka takıma gideceği söylenmiş. Ancak oyuncu bu süreçte bir yere pazarlanamamış ve Türkiye'de kalmış" diye konuştu.

Başka kulübe gitmesi halinde ilk etapta fonun para alacağını kaydeden Orman, şunları söyledi:

"Yüzde 45'i Beşiktaş'ta, yüzde 45'i fonda ve yüzde 10'u Mendes'te kalacak. Bir oyuncu transfer edilirken en başta ödenen bonservis ücreti, bu transferde sona konulmuş. Sözleşme böyle hazırlanmış. Kendisi kalmak istedi. Almeida başka kulübe gitse de sözleşmesini uzatsak da sezon sonu 2.5 milyon avro bonservis bedelini ödeyeceğiz. Sezon başında Körfez ülkesinden teklif geldi. Bizim ödeyeceğimiz paraya karşılık bir teklifti."

Portekizli oyuncuya yaptıkları teklifin ayrıntıları konusunda bilgiler veren siyah-beyazlı kulübün başkanı, "Eski yapılan sözleşmeden farklı olarak garanti para üzerineydi. Yeni sözleşmede bir kısmı garanti, bir kısmı maç başı üzerineydi. Aramızda ufak farklar kaldı. O ufak fark kapanmadı" ifadelerini kullandı.

"Beşiktaş'ta kalmak bir oyuncu için avantajdır"

Fikret Orman, Beşiktaş'ta kalmanın bir oyuncu için avantaj olduğunu dile getirdi.

Geçmişte de birçok oyuncunun gelip gittiğini kaydeden Orman, giden oyuncuların daha sonra pişman olduğunu ifade etti.

Fernandes'in durumuna değinen Orman, bu oyuncunun takımda kalmak istediğini belirterek, "Karşılıklı olarak teklifimizi yaptık. Ancak şu anda görüşmeyi dondurduk. Rakamsal konularda aramızda mesafeler açıldı. Almeida için var olan prensiplerimiz Fernandes için de geçerli. Bu şahıslara gösterilen prensipler değil, kulüp prensibi. Beşiktaş çok önemli bir kulüp. Bunun değerini bilmeleri lazım. İkisinin de devre arasında veya sezon sonunda alternatifleri mevcuttur" ifadelerini kullandı.

www.istanbulhaber.com.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim