• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Fikirlerin projeye dönüşeceği AİSYEM açıldı

Fikirlerin projeye dönüşeceği AİSYEM açıldı
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından finanse edilen Aydın İli Stratejik Planlama ve Yenilik Merkezi (AİSYEM)...

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından finanse edilen Aydın İli Stratejik Planlama ve Yenilik Merkezi (AİSYEM) açıldı. AİSYEM, fikirlerin projeye dönüşeceği bir merkez haline gelecek.

AİSYEM'in temelinin 14 Temmuz 2015'te atıldığını ve GEKA desteğiyle 650 bin TL'ye mal olduğunu belirten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, "Projeler üretilir, fikirler gelir. Fikirlerin prototip aşaması, ondan sonra da hayata geçirilmesi en zor kısımdır. Fikir hayata geçirilmediği müddetçe hiçbir işe yaramaz. Burayı sadece fikirlerin öne sürüldüğü değil, hayata geçirildiği bir yer olarak görüyoruz. Aydın'da ciddi bir potansiyel var. Keşfedilmemiş bir il, bunun keşfedilmesi lazım." dedi.

Bu merkezle hayallerin gerçeğe ve projelere dönüşeceğini belirten AİSYEM Proje Koordinatörü Prof. Dr. E.Didem Evci Kiraz ise, "Altı yıldır inovasyonun içerisindeyiz. Bu süreçte hep teorik bazda çalıştık. Böyle bir yer için çok güzel hayaller kuruyorduk. Eğer kafanızda yeni bir düşünce varsa, proje varsa, Aydın için öncelikli bir konu var diyorsanız, bu kapıdan girdikten sonra o konunun hayata geçeceği renkli bir yer burası. Burası geliştirilmesi gereken bir mekan. Biz bu mekanı yaptık, artık bundan sonrası da gençlerin ve fikirleri olan herkesindir. Buranın sürdürülebilirliğiyle ilgili desteklerin devamını diliyorum." şeklinde konuştu.

Aydın Valisi Erol Ayyıldız, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahattin Çetindoğan, ADÜ Rektör yardımcıları ve davetlilerin katıldığı törende kurdele kesilerek merkez açıldı. Katılımcılar, AİSYEM'i gezerek hakkında bilgi aldı.

Fikirlerin projeye dönüşeceği AİSYEM açıldı

Fikirlerin projeye dönüşeceği AİSYEM açıldı

Fikirlerin projeye dönüşeceği AİSYEM açıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim