• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Feyzioğlu’ndan “aydın” tepkisi

Feyzioğlu’ndan “aydın” tepkisi
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Kanlı terör örgütü PKK'ya bir cümlecik dahi aleyhte konuşmadan sürekli Türkiye Cumhuriyetine söz...

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Kanlı terör örgütü PKK'ya bir cümlecik dahi aleyhte konuşmadan sürekli Türkiye Cumhuriyetine söz söyleyenleri, mütareke döneminin işgal altındaki İstanbul'unun sözde aydınlarının kalıntıları olarak nitelendiriyorum" dedi.

Feyzioğlu, Çorum Barosu'nun 64. kuruluş yıldönümü nedeniyle kentteki bir otelde düzenlenen programa katıldı. Çorum Baro Başkanı Altan Akpınar, çevre illerin baro başkanları, avukatlar ve ailelerinin katıldığı programda konuşan Feyzioğlu, geçtiğimiz kasım ayında öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'yi özlemle andıklarını söyledi.

"Aramızda onu tanımayanlar var" diyen Feyzioğlu, "Tahir başkan -görüşlerine katılırsınız katılmazsınız- sağduyunun sesiydi. "Burada silah istemiyoruz" cümlesini, kanlı terör örgütü PKK'nın utanmazca kazdığı hendeklerin önünde, kanasların, keleşlerin gölgesi altında söyleyecek kadar cesur bir insandı. İstemiyoruz dediği silahlar o silahlardı. Siz bakmayın onun öldürülmesi ve cenazesi üzerinden birilerinin bir kısım propaganda yapmaya çalıştığını" dedi.

Ülke olarak zor bir dönemden geçtiğimizi ve devleti yıkmak isteyen her güce karşı tek vücut olmak gerektiğini ifade eden Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, devletin yıkılması durumunda herkesin altında kalacağını söyledi. Devletin yıkılması durumunda adaletten, aydınlık gelecekten, refahtan ve insan haklarından söz etmenin mümkün olmadığını kaydetti. Feyzioğlu, "Bu noktada kanlı terör örgütü PKK'ya bir cümlecik dahi aleyhte konuşmadan sürekli Türkiye Cumhuriyetine söz söyleyenleri, mütareke döneminin işgal altındaki İstanbul'unun sözde aydınlarının kalıntıları olarak nitelendiriyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda hukukun üstünlüğüne de değinen Feyzioğlu, şunları söyledi: "Hukuk, üstünlerin hukuku şeklinde değil, herkesin sığındığı bir hukuk olmak zorundadır. Türkiye'nin ve mesleğimizin en önemli sorunu hukukun üstünlüğünün sağlanmasıdır. Bu 77 milyon yurttaşımızın adalet paydasında kucaklaşması için vazgeçilmez bir koşuldur. Bunu söylediğimiz için varsın birileri bizi inatla yanlış anlasın. Bu dönemde köprü olmak gerekir. Birbirinden uzaklaştırılmaya çalışılan insanları inatla, kararlılıkla birbirine kucaklaştırmaya çalışmamız gerekmektedir. Ülkemizde, biz avukatların tarihin hiçbir dönemde bu kadar ağır bir sorumluluk altına girdiği görülmemiştir. Herkesten önce her şeyden önce bizlerin birbirini anlaması ve ülkemizin birliği ve beraberliğimizin dört tarafımız ateş çemberiyken o ateşlerin ülkemizi yakmasını önlemek için çalışmamız zorunludur."

Programda meslekte 40 ve 50. yılını tamamlayan avukatlara törenle plaket verildi.

Feyzioğlu’ndan “aydın” tepkisi

Feyzioğlu’ndan “aydın” tepkisi

Feyzioğlu’ndan “aydın” tepkisi

Feyzioğlu’ndan “aydın” tepkisi

Feyzioğlu’ndan “aydın” tepkisi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim