• BIST 9039.77
  • Altın 2298.627
  • Dolar 32.3159
  • Euro 35.1084
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

FETÖ davasında ünlü baklavacılara beraat!

FETÖ davasında ünlü baklavacılara beraat!
15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'nün iş dünyasına yönelik yürütülen davada “Anayasal düzeni ortadan kaldırmak” ve “Silahlı terör örgütü üyeliği” suçlarından yargılanan Gaziantepli Habeş Seyitoğlu Baklava şirketinin Dış Ticaret Genel Müdürü Serdar Seyitoğlu ile şirketin ortağı Mustafa Seyitoğlu’nun beraatlerine karar verildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ’nün iş dünyasına ilişkin başlatılan soruşturmada gözaltına alınan ünlü baklavacı Serdar Seyitoğlu ve amcası Mustafa Seyitoğlu’nun yargılandığı davanın karar duruşması yapıldı.

SUÇSUZ OLDUKLARINI SÖYLEDİLER

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz yargılanan Serdar Seyitoğlu ve amcası Mustafa Seyitoğlu avukatlarıyla hazır bulundu. Duruşma savcısı mütalaasını tekrar ederek sanıkların cezalandırılmasını istedi. Son sözleri sorulan ünlü baklavacılar ise, suçsuz olduklarını belirterek beraatlerini istedi.

TÜM SUÇLARDAN BERAAT ETTİLER

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme, sanıkların üzerlerine atılı eylemi işlediklerine dair her türlü şüpheden uzak, kesin, inandırıcı, somut ve nitelikli bir delil elde edilemediği gerekçesiyle her iki sanık hakkındaki, ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ ve ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ suçlarından ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

MAHKEME BAŞKANI KARARA MUHALEFET ŞERHİ KOYDU

Mahkeme Başkanı Ahmet Uğuz, Mustafa Seyitoğlu’na ‘örgüt üyeliği’ suçundan verilen beraat kararına muhalefet etti. Başkanın muhalefet şerhinde, Mustafa Seyitoğlu’nun ‘örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme’ suçundan cezalandırılması gerektiği kanaatinde olduğu belirtildi.

ÖRGÜT ADINA HİMMET TOPLAMAKLA SUÇLANIYORLARDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede ünlü baklavacıların, terör örgütüne finansman sağlamak amacıyla himmet adı altında iş insanlarından para topladığı iddia edilmiş, toplanan paraların büyük rakamlara ulaşması nedeniyle de Serdar Seyitoğlu’nun örgüt elebaşısı Fetullah Gülen tarafından ödüllendirildiği; Gülen’in de ödül olarak plaket, namaz takkesi, seccade ve tesbih gönderdiği belirtilmişti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim