• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Fethiye’den Bayırbucak Türkmenlerine 2 Tır Yardım Gitti

Fethiye’den Bayırbucak Türkmenlerine 2 Tır Yardım Gitti
Muğla'nın Fethiye ilçesinde Hayrat Vakfı tarafından Bayırbucak Türkmenleri tarafından toplanan çoğunluğu un ve battaniye olmak üzere yardım malzemeleri...

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Hayrat Vakfı tarafından Bayırbucak Türkmenleri tarafından toplanan çoğunluğu un ve battaniye olmak üzere yardım malzemeleri 2 tır ile gönderildi.

Fethiye ve Seydikemer ilçelerinden Hayrat vakfı Fethiye şubesine getirilen yardım malzemeleri 2 ayrı tıra yüklenerek Seydikemer kaymakamı Muammer Köken Fethiye müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, Fethiye Esnaf odası başkanı Mehmet Soydemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan , Hayrat vakfı Fethiye temsilcisi iş adamı Hüseyin Çetinkaya tarafından uğurlandı. Fethiye müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu Kuranı kerim okuyup Bayırbucak Türkmenleri için duada bulundu. Hayrat vakfı Fethiye temsilcisi Hüseyin Çetinkaya Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmek üzere halkımızın getirdiği battaniye'den çocuk mamasına ve gıda maddelerini yine uğurluyoruz. Yardımları toplayıp göndermeye devam edeceğiz." dedi.

Çetinkaya " Bunlar birlik ve beraberliğin işaretidir. Hayret vakfı ve Hüseyin Çetin Kaya'nın yaptığı bir şey değildir. Birlik beraberlikten güç doğar. Hayrat derneği uluslar arası bir dernektir. Fethiyedeki bu derneğin ilk faaliyetini biz yaptık. Suriye'de şuan da 17 tane ayrı nokta da Hayrat yardım vakfının dağıtım merkezleri ve dağıtım noktaları vardır. Hatta beraber çalıştığı anlaştığı fırınlarda vardır. Biz gidip te hadi hayır tırı gelmiş Türkiye'den 3 tane çuval alın diye bir şey yok orada. İhtiyaç sahipleri geliyor.. Fırınlarda ekmekler pişiyor. Ondan sonra ihtiyaç sahiplerine dağılıyor"dedi.

Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken'de Bayırbucak Türkmenlerine her türlü desteği halkımızla birlikte vermeye devam edeceğiz" diye konuştu. Köken " Seydikemer de de projemiz var. Bir Kalem bir defter bir battaniye projemiz var. Gıda ve benzeri ürünleri yapmadık. O çocukların çoğu okulda okuması gerekiyor. O kaleme o deftere ihtiyacı varken şimdi battaniyeye sarılmak zorunda kalıyor. Böyle anlamlı bir şey yaptık. İnşallah bizde başarılı olacağız. Suriye'nin, Balkanların , Kafkasların sığınacağı bir ülke var o da Türkiye. Peki bizim Türk Milleti olarak sığınacağımız neresi var? Biz bunları düşünerek ülkemize her zamankinden fazla sahip çıkmalıyız. Bu çalışmalar için arkadaşlara teşekkür ediyorum"dedi.

Fethiye’den Bayırbucak Türkmenlerine 2 Tır Yardım Gitti

Fethiye’den Bayırbucak Türkmenlerine 2 Tır Yardım Gitti

Fethiye’den Bayırbucak Türkmenlerine 2 Tır Yardım Gitti

Fethiye’den Bayırbucak Türkmenlerine 2 Tır Yardım Gitti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim