• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Fethiye Belediyesi’nden TÜİK’e Dava

Fethiye Belediyesi’nden TÜİK’e Dava
TUİK'in Muğla'yı Türkiye'nin en güvensiz ili olarak açıklaması üzerine, Fethiye Belediyesi TÜİK'e dava açtı.

TUİK'in Muğla'yı Türkiye'nin en güvensiz ili olarak açıklaması üzerine, Fethiye Belediyesi TÜİK'e dava açtı.

İllerde yaşam endeksinin içerisinde yer alan Güvenlik Endeksi'ne göre turizm merkezi olan Muğla ili Türkiye'nin en güvensiz ili olarak açıklanınca, Fethiye Belediyesi devletin resmi istatistik kurumu olan TÜİK'e dava açtı.

Ankara İdare Mahkemesi'ne gönderilmek üzere açılan davayla ilgili değerlendirmede bulunan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, "Türkiye İstatistik Kurumu takriben 10 gün önce ülkemizdeki illerin güvenilirliği ile ilgili bir liste yayınladı. Bu listede Muğla'mız 81 il içerisinde 81. sırada yer aldı. Yani TÜİK'e göre Muğla Türkiye'nin en güvensiz ili. İstatistik kurumunun bu açıklamasına bir tepki koymak gerekiyordu. Bu iş bu kadar ucuz değil. Yahu en güvensiz ile yerli yabancı turist gelir mi? Yatırımcılar en güvensiz ile yatırım yapar mı?" diye konuştu.

"Bunların hepsi Muğla'nın önüne koyulan bir set" diyen Başkan Saatcı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz de bu konuyla ilgili, usulen reddedilme ihtimali olsa da, "Hz. İbrahim'in ateşini söndürmeye giden karınca misali" ağzımızda bir dirhem suyla, tepkimizi ortaya koyduk. Asliye Hukuk Mahkemesi vasıtasıyla, Ankara İdare Mahkemesi Başkanlığı'na bu verinin yok hükmünde sayılması için dava açtık. Bu dava şimdiye kadar sergilemiş olduğumuz, doğruya doğru, eğriye eğri demenin bir tezahürüdür. İnşallah bu konuyla ilgili sonuç alır, bize göre yok hükmünde olan bu TÜİK raporunun inşallah ortadan kaldırırız. Ben bu konuya duyarsız kalmayan Sayın Valimiz Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanımız Yavuz Özfidan ve İl Emniyet Müdürümüz Çetinkaya'ya yapmış oldukları açıklamalarından dolayı teşekkür ediyorum."

TUİK NEYİ BAZ ALDI

TUİK'in güvensizlik açısından baz aldığı konular ise şu şekilde:

Cinayet oranı, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası sayısı, gece yalnız yürürken kendini güvende hissedenlerin oranı, kamunun asayiş hizmetlerinden memnuniyet oranı.

Fethiye Belediyesi’nden TÜİK’e Dava

Fethiye Belediyesi’nden TÜİK’e Dava

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim