• BIST 9693.46
  • Altın 2511.683
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7761
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Fenerbahçe'ye soğuk duş

Fenerbahçe, dün akşam Şampiyonlar Ligi play off turu ilk maçında, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ağırladığı Arsenal'e 3-0 mağlup oldu.
Londra'da 27 Ağustos akşamı oynanacak olan rövanş öncesi avantajlı bir skor elde etmek için sahaya çıkan sarı lacivertliler, 51. dakikada Gibbs, 64. dakikada Aoron Ramsey ve 77. dakikada Giroud'nun penaltı golüne engel olamadı.
 
Sarı lacivertli ekibin teknik direktörü yeni transfer Emenike'ye maça yedek kulübesindebaşlatarak herkesi şaşırttı. Oyunda kaldığı süre boyunca bekleneni veremeyen Webo'nun yerine 62. dakikada oyuna dahil olan Nijeryalı golcünün çabası ekibine gol getirmedi. Öte yandan sezon sonunda ameliyet olan Gökhan Gönül'de bu sezon ilk kez forma şansı buldu. Milli oyuncu 46. dakikada Bekir'in yerine oyuan girdi.   
 
 
Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Gianluca Rocchi, Elenito Di Liberatore, Gianluca Cariolato (İtalya)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Bekir İrtegün (Dk. 46 Gökhan Gönül), Alves, Yobo, Kadlec, Mehmet Topal, Meireles (Dk. 82 Alper Potuk), Emre Belözoğlu, Kuyt, Sow, Webo (Dk. 62 Emenike)
Arsenal: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny (Dk. 33 Jenkinson), Gibbs, Ramsey, Wilshere, Rosicky, Walcott (Dk. 87 Monreal), Cazorla, Giroud (Dk. 82 Podolski)
Goller: Dk. 51 Gibbs, Dk. 64 Ramsey, Dk 77 Giroud (Penaltıdan) (Arsenal)
Sarı Kartlar: Dk. 30 Webo, Dk. 65 Alves, Dk. 76 Kadlec (Fenerbahçe), Dk. 75 Szczesny (Arsenal)
 
 
MAÇIN AYRINTILARI 
 
Dk. 77: Arsenal Giroud'un ayağından gelen penaltı golü ile farkı 3'e çıkardı...
Dk. 64: Ramsey'in uzaktan şutunda Volkan Demirel topu çelmeyi başaramadı ve fark ikiye çıktı... 2-0
Dk. 62: Yanal'ın ilk 11'de şans tanımadığı Emenike Webo'nun yerine oyuna dahil oluyor...
Dk. 51: Walcottt'un pasında savunmadan çıkan Gibbs topu malesef F.Bahçe filelerine gönderdi.  1-0
Dk. 46: Sakatlığının ardından Gökhan Gönül ikinci yarının başında Bekir'in yerine oyuna giriyor.
 
Maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi
Dk. 33: Pierre Webo'nun istem dışı müdahalesi ile yerde kalan Koscienly kanlar içersinde yerde kaldı. Oyuna devam edemeyen savunmacı yerini Jenkinson'a bıraktı. Webo pozisyonun ardından sarı kartla cezalandırıldı. 
Mücadeleye konuk ekip Arsenal başlıyor...
 
 
ALEX'TEN MESAJ VAR
 
Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe ile yollarıı ayıran Alex, maç öncesi eski takım arkadaşlarına başarılar diledi ve "Çok başarılar Fenerbahçe" şeklinde bir tweet paylaştı.
 
TRİBÜNLER DOLDU
 
Fenerbahçe'yi, İngiliz temsilcisiyle yaptığı bu önemli maçta, taraftarı yalnız bırakmadı. Torku Konyaspor karşısında alınan şok yenilgiden sonra takımlarından Arsenal karşısında galibiyet bekleyen taraftarlar, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın tribünlerini doldurdu.
 
Takım ısınmak için sahaya çıktığı andan itibaren yoğun bir tezahürata başlayan taraftarlar, destekleriyle zorlu maç öncesi takıma moral vermeye çalıştı.
 
Gökhan Gönül ve Emenike hamlesi tutmadı
 
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın ikinci yarıda Gökhan Gönül ve Emenike'yi sahaya sürdüğü hamle tutmadı. Maça sağ bekte başlattığı Bekir İrtegün'ün kötü performansının ardından değişikliğe giden Yanal, ikinci yarıda, ameliyatı sonrası ilk kez 18'e aldığı Gökhan'ı oyuna dahil etti.
 
Gökhan'ın maça dahil olmasıyla, tribünler bu futbolcu için tempo tuttu. Yanal, maçın 62. dakikasında da Webo'nun yerine Emenike'yi oyuna soktu.
 
Webo, Koscielny'yi sakatladı
 
Maçın 30. dakikasında Webo'nun topa müdahale etmek isterken ayağıyla yüzüne vurduğu Koscielny, oyundan çıkmak zorunda kaldı. Arsenalli futbolcu, yüzüne aldığı darbeyle yerde kalırken, sağlık ekibi oyuncuya bir süre saha içinde müdahale etti. Daha sonra Koscielny, oyundan alındı ve 33. dakikada Jenkinson maça dahil edildi.
 
Fenerbahçeli futbolcuya rakibine sert müdahalesi sonrasında Arsenalli futbolcular da kızdılar. Webo, bu hareketi sonrasında sarı kart gördü.
 
Ramsey, 5 yıl sonra yine gol attı
 
Fenerbahçe'nin 2008-2009 sezonunda Kadıköy'de Arsenal'e 5-2 yenildiği maçta gol atan Aaron Ramsey, bu akşamki mücadelede de golle buluştu. Galli futbolcu, maçın 64. dakikasında attığı golle Kadıköy'de takımını 2-0 öne geçiren isim oldu ve aradan geçen 5 yılın ardından, Kadıköy'de yine fileleri havalandırmayı başardı.
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim