• BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Fenerbahçe'ye faturası ne olacak?

CAS'ın iki yıllık cezayı onamasının Fenerbahçe'ye faturası ne olacak?
UEFA Disiplin Kurulu'nun ardından Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi de (CAS) Fenerbahçe'ye şike nedeniyle Avrupa kupalarından iki yıl men kararı verdi.
 
Peki şimdi ne olacak? Fenerbahçe bu yıl katılmaya hak kazandığı Şampiyonlar Ligi'nden dün itibariyle Arsenal'den iki maçta yediği 5 golle elendi. 
 
Şimdi UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek. Ancak ceza gelecek yıldan itibaren uygulanmaya başlanırsa...
 
EKONOMİK ZARAR 
 
Fenerbahçe, bu yıl Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı başaramayarak 9 milyon Euro'ya yakın 'ayak bastı' parasının tamamını ezeli rakibi Galatasaray'a bırakmış oldu. 
 
Galatasaray geçen yıl Avrupa'nın en iyi 8 takımı arasına ismini yazdırarak yaklaşık 30 milyon Euro'yu kasasına koymuştu.
 
Fenerbahçe ise Avrupa Ligi'nde geçen sezon yarı finale kadar yükselerek tarihinin en büyük başarısını gerçekleştirmiş ve sonuçta da 11 milyon Euro'yu aşan bir gelir elde etmişti.
 
Fenerbahçe, önümüzdeki iki yıl boyunca bu paralardan pay alamayacak.
 
YÖNETİM KRİZİ 
 
Kulüp içindeki muhalifler, UEFA ve CAS sürecinde şike sürecinin iyi yönetilmediği kanısında. Bu yüzden yönetim değişikliği için olağanüstü bir genel kurul çağrısı yapmaları bekleniyor.
 
KADRO SORUNU 
 
Fenerbahçe sezon başında Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde oynayacak bir takım olarak futbolcularla masaya oturuyordu. 
 
Ancak şimdi iki yıl boyunca Avrupa kupalarına katılamayacak ve bu durum bazı futbolcuların Fenerbahçe'yi tercihini etkileyebilir.
 
Avrupa kupalarında kendini göstermek isteyen futbolcular Fenerbahçe'ye gelmek istemeyebilir. Ya da geçmişte olduğu gibi ancak daha yüksek ücretlerle ikna edilebilirler.
 
SEYİRCİ MOTİVASYONU 
 
Takımın iki yıl boyunca Avrupa kupalarına gitmeyecek olmasının taraftarda yaratacağı moral bozukluğu çok büyük. 
 
3 Temmuz 2011'de başlayan şike soruşturmasının ardından Fenerbahçeli taraftarların takıma ve yönetime verdiği destek göz önüne alındığında çok büyük gerileme olması beklenmiyor.
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim