• BIST 9090.91
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Fenerbahçe'den CAS açıklaması

Sarı-lacivertliler, CAS kararıyla ilgili olarak İsviçre Federal Mahkemesi'ne başvuracak.
Fenerbahçe Kulübü'nün, UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği Avrupa kupalarından iki yıl men cezasıyla ilgili, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptığı başvuru için karar verildi. CAS iki yıllık men cezasını onadı. Fenerbahçe Kulübü de internet sitesi üzerinden bir açıklama yaptı. "CAS kararına dair İsviçre Federal Mahkemesi’ne başvurulacak ve hukuki sürecin tüm gerekleri yerine getirilecektir." denildi.
 
İTİRAZ SÜRECİ NASIL GERÇEKLEŞECEK?
 
Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin kararları kesin, bağlayıcı ve icra edilebilir nitelikte. Kural olarak bu kararlara karşı itiraz ya da temyiz yoluna gidilemiyor. Ancak 1987 tarihli İsviçre Federal Milletlerarası Özel Hukuk Kanununun (LDIP) 190. Maddesi taraflara sınırlı bir çerçevede temyiz hakkı tanıyor. Buradaki temyiz yolu bilinen temyizden çok daha dar. Temyiz sonrası İsviçre Federal Mahkemesi esasa yönelik bir denetim yapamadığı gibi yalnızca şekli ya da usuli eksiklikler bakımından kararı inleyebiliyor. İsviçre Federal mahkemesi inceleme sonucu iki tür karar verebilir durumda. İtirazları yerinde görürse kararı bozar, ya da aksi halde temyiz başvurusunu reddeder.
 
Kural olarak CAS tarafından verilen nihai kararlara karşı İsviçre Federal Mahkemesine başvurulabilir. Bunun istisnası ise LDIP 190/3 te düzenlenmiş. Bu maddeye göre tahkim mahkemesinin yetkisine veya hakemin reddine ilişkin verilen ara kararlar temyize konu edilebilir. Burada ara kararın taraflara bildiriminden itibaren temyiz süresi başlıyor. Daha sonra bu konuda esasa ilişkin kararla birlikte temyize başvurulması başvuru süresi geçmiş olacağından mümkün olmuyor.
 
TEMYİZ BAŞVURUSU İÇİN GEREKÇELER
 
Tek hakemin belirlenmesinde veya hakem heyetinin oluşturulmasında usule aykırı hareket edilmiş olması
 
Hakemin ya da hakem heyetinin haksız olarak yetkili ya da yetkisiz olduğuna karar vermiş olması
 
Hakem heyetinin talepten fazlasına karar vermiş olması ya da taleplerden biri hakkında karar vermemiş olması
 
Temel usuli kurallara riayet edilmemiş olması
 
Kararın kamu düzenine aykırı olması
 
TAM AÇIKLAMA METNİ
 
"Tüm camiamızın bildiği üzere uzun süredir ciddi bir hukuk mücadelesi vermekteyiz.
 
Bu mücadelemiz, ulusal ve uluslararası platformlarda, tüm yoğunluğu ile devam etmektedir.
 
UEFA’nın açmış olduğu soruşturma üzerine UEFA Disiplin Kurulu’nun vermiş olduğu karara karşı UEFA Tahkim Kurulu’na yapmış olduğumuz itiraz ve Tahkim Kurulu’nun almış olduğu kararlar, kamuoyunun malumudur.
 
UEFA, nihai kararıyla Kulübümüzün 2 yıl süreyle UEFA organizasyonlarına katılmama kararına imza atmış ve kulübümüz hukukçuları, bu karar üzerine Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS’a başvuruda bulunmuştur.
 
CAS’ın aldığı yürütmeyi durdurma kararı ile takımımız Şampiyonlar Ligi ön elemesine katılmış; CAS yargılama sonrasında ise UEFA Tahkim Kurulu’nun kararını onadığını açıklamıştır.
 
CAS kararına dair İsviçre Federal Mahkemesi’ne başvurulacak ve hukuki sürecin tüm gerekleri yerine getirilecektir.
 
Her platformdaki hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdürme konusundaki kararlılığımız tamdır.
 
Bununla birlikte; Fenerbahçe hakkında henüz hiçbir yargı kararı yokken UEFA ile Fenerbahçe’nin alması gereken cezaların pazarlığının yapıldığı bir sistemde hukuk mücadelesi vermek,
 
İç hukukunuzdaki ’Fenerbahçe’ye özel’ uygulamalara karşı haklı kazanımlar elde etmek hiç kolay olmayacaktır.
 
Ancak unutulan büyük Fenerbahçe taraftarı varken Fenerbahçe’nin asla yalnız kılınamayacağı gerçeğidir.
 
Yönetim Kurulumuz tarafından kulübümüzün geleceğine dair verilecek kararlar ve yol haritası, 29 Ağustos 2013 Perşembe günü yapılacak toplantıda belirlenecek ve bu kararlar camiamız ile paylaşılacaktır.
 
Son olarak, herkes bilmelidir ki söz konusu Fenerbahçe olduğunda kendi kararlarının arkasında duramayanlar, bundan böyle Fenerbahçe’nin alacağı kararlara tabi olacaklardır."
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim