• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Fenerbahçe Ülker 80 - 72 Maccabi Electra

Fenerbahçe Ülker 80 - 72 Maccabi Electra
Bu sezon Euroleague’in tozunu atan Fenerbahçe Ülker, Son Şampiyon Maccabi Electra’yı 11 sayı geriden geldiği maçta Ataşehir’de 80-72 ile dize getirdi. Sarı lacivertliler İsrail ekibini perşembe 21.00’de yine Arenası’nda ağırlayacak.

Fenerbahçe Ülker, Euroleague’deki Final Four hedefi için önündeki son engel olan Maccabi Electra’yı çeyrek final serisi ilk maçında dize getirdi:
Arena’da bir ara 11 sayı geriye düşen sarı lacivertliler, muhteşem geri dönüşle Ataşehir’deki Avrupa serisini de 6’ya çıkardı. 3’ü bulanın kendini Madrid’e atacağı eşleşmenin ilk maçında tam anlamıyla Jan Vesely şov vardı.
Mücadelenin özeti ise şöyle...

MADRİD’E İLK ADIM

Maça hücumda sıkıntılı başlayan F.Bahçe, Pargo’ya da çare bulamayınca ilk çeyreği 22-16 mağlup kapattı. İkinci 10’da Bjelica ve Vesely’nin çabalarına rağmen Kanarya odaya 42-38 geride gitti. 3. çeyrekte daha etkili olan F.Bahçe çeyrek biterken ilk kez öne geçti: 59-58. Son çeyrek pota altını karartan Jan Vesely’nin önderliğindeki Fenerbahçe Ülker, Final Four’a ilk adımı sağlam attı: 80-72

 

MACCABI'DEN PANKART JESTİ

Maccabi Tel Aviv taraftarları Fenerbahçe Ülker maçı öncesi Fenerbahçe saldırısı ile ilgili  'Geçmiş olsun' pankartı açarak jest yaptı.  

 

MADRİD'E DOĞRU

Karşılaşmayı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve bazı yönetim kurulu üyeleri salonda izledi. Yıldırım’ın yanı sıra Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük ile genel sekreter Mahmut Uslu, asbaşkanlar İsfendiyar Zülfikari ve Hakan Dinçay ile yöneticiler Selim Sapan ile Selim Kosif bencin arkasındaki tribünde yer alarak maçı takip etti.
Taraftarlar, maç öncesi tribünde koç Obradovic için yaptıkları 3 bloğu kaplayan büyük boyutta bir pankart açtı. Pankartta, taktik veren Obradovic resmedilirken aynı zamanda “Road to Madrid” (Madrid’e doğru) yazısı yer aldı.
     
ARENA YİNE KAPALI GİŞE
Fenerbahçe Ülker- Maccabi Electra maçına, sarı lacivertli taraftar büyük ilgi gösterdi.
Euroleague’de 7 yıl sonra çeyrek final coşkusu yaşayan sarı-lacivertli ekibi, “Dörtlü Final” hedefinde önemli olan bu mücadelede taraftarı yalnız bırakmayarak, Ülker Sports Arena tribünlerinin büyük bölümünü doldurdu.
Bu arada solonda bir locadaki az sayıda Maccabi Electra taraftarı, yanlarında bulunan polislerin korumasında karşılaşmayı izledi.


MAÇ ÖNCESİ BOMBA PANİĞİ    
MAÇ için salonda geniş güvenlik önlemleri alınırken, karşılaşmanın başlamasına 2 saat kala bomba uzmanı ekipler köpeklerle tribünlerde bomba araması yaptı. Bu sırada kendilerine ayrılan tribünde bulunan basın mensupları da tribünün dışında tutuldu. Yapılan kontrollerin ardından tribüne seyirci alınmaya başlandı. Fenerbahçeli taraftarlar, salonun üst bölümündeki tribünün önündeki parmaklıklara yan yana Türkiye ve Filistin bayrağı astı. Filistin bayrağı bir süre sonra asıldığı yerden kaldırıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim