• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Fenerbahçe tur şansını Kadıköy'e bıraktı

Fenerbahçe tur şansını Kadıköy'e bıraktı
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Portekiz temsilcisi Benfica ile deplasmanda yaptığı maçta 1-0 mağlup oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Portekiz ekibi Benfica'ya 1-0 mağlup olan Fenerbahçe, tur şansını sahasındaki rövanş mücadelesine bıraktı.

Luz Stadı'nda oynanan mücadelenin ilk yarısı, golsüz eşitlikle sona erdi. İkinci devrenin ilk bölümünde daha etkili oynayan Benfica, 69. dakikada Franco Cervi'nin golüyle 1-0'lık üstünlüğü yakaladı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Benfica sahadan tek farklı galibiyetle ayrıldı. 

Bu karşılaşmanın rövanşı, 14 Ağustos Salı günü Ülker Stadı'nda oynanacak.

Cocu, Fenerbahçe'deki ilk resmi maçını kaybetti

Fenerbahçe'de bu sezon göreve getirilen Hollandalı teknik adam Phillip Cocu, sarı-lacivertli takımın başında ilk resmi maçına Benfica karşısında çıktı. 

Cocu yönetimindeki Fenerbahçe, zorlu deplasmanda istediği sonucu almayı başaramadı ve sahadan mağlubiyetle ayrıldı. 

Hollandalı teknik adamın, mücadeledeki ilk değişikliği 61. dakikada geldi. Cocu, bu dakikada Valbuena'yı kenara alırken, Mehmet Ekici'yi sahaya sürdü. 

Hollandalı teknik direktör, 74. dakikada ise ikinci hamlesini yaptı. Bu dakikada Alper Potuk kenara gelirken, İspanyol golcü Roberto Soldado oyuna dahil oldu. 

Barış Alıcı, Fenerbahçe'deki ilk resmi maçına çıktı

Fenerbahçe'nin, Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altınordu'dan kadrosuna kattığı Barış Alıcı, sarı-lacivertli forma ile ilk resmi maçına Benfica karşısında çıktı. 

İlk 11'de şans bulamayan Barış, karşılaşmanın 87. dakikasında Nabil Dirar'ın yerine oyuna girdi. 

Eljif Elmas 90 dakika sahada kaldı

Fenerbahçe'nin genç oyuncularından Eljif Elmas, Benfica maçında ilk 11'de sahaya çıktı. 

Kamp döneminin öne çıkan isimlerinden olan Eljif, Portekiz'deki maçta 90 dakika sahada kaldı.

Benfica'ya karşı 3. yenilgi

Sarı-lacivertliler, Benfica ile tarihinde oynadığı 5. maçta 3. yenilgisini yaşadı. 

Portekiz ekibi ile 3. kez eşleşen Fenerbahçe, daha önce oynanan 4 maçta 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet almıştı.

Geride kalan 5 maçta 11 gol yiyen sarı-lacivertliler, yalnızca 3 gol atabildi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu: Çok da kötü bir skorla gitmiyoruz bana göre
Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, Benfica karşısında ilk yarıda daha iyi futbol oynadıklarını belirterek, "Daha üretken bir görüntü sergiledik ama ikinci yarıda daha savunmaya yakın bir görüntü sergiledik. İkinci maçı kendi sahamızda oynayacağız ve çok da kötü bir skorla gitmiyoruz bana göre." dedi. 

Cocu, Fenerbahçe'nin Portekiz temsilcisi Benfica'ya 1-0 yenildiği UEFA Şampiyonlar Ligi 3'üncü ön eleme turu ilk maçının ardından basın toplantısı düzenledi. 

Benfica'nın sahasında oynamanın kolay olmayacağını kesinlikle bildiklerini belirten Phillip Cocu, "Hiçbir şekilde kolay maç bizi beklemiyordu. Maçın ilk yarısında yarısında çok iyi bir oyun oynadığımızı düşünüyorum açıkçası. Birlikte oynadık, aynı zamanda Benfica'nın üzerine doğru gidebileceğimiz doğru anları beklemeye gayret gösterdik. Bu anları yakaladığımızı da gördüm açıkçası." diye konuştu. 

Birlikte hareket edebilen güçlü bir takımla karşılaştıklarını kaydeden Cocu, "Bunu da biliyorduk. Maçın ilk yarısında gösterdiğimiz görüntüden mutluyum. İkinci yarıda iyi savunma yaptık, birlikte takım halinde savunma yaptık. Ama top bizdeyken çok fazla top kaybı yaşadık açıkçası. Bu da rakip kale önünde tehlike üretmemizi, hücuma çıkmamızı, rakip kalede, rakip ceza alanında ​​üretken olmayı zorlaştırdı. İkinci maçı kendi sahamızda oynayacağımız bu karşılaşmada bu durumu geliştirmeliyiz." şeklinde konuştu. 

Phillip Cocu, Soldado ve Ayew'in rövanş maçında oynayıp oynayamacaklarına ilişkin bir soru üzerine ise "İlk 11'de oynarlar mı oynamazlar mı buna 'evet' ya da 'hayır' diyemem şu anda. Salı günü belirleyeceğimiz bir durum." ifadesini kullandı. 

Bu iki oyuncunun toparlanmış halleriyle daha fazla seçeneği olacağını söyleyen Cocu, "Ofansif olarak bugün elimizdeki oyuncuları kullanmak durumdaydık. Onlar bir seçenek daha katacak bize hücum anlamında." değerlendirmesinde bulundu. 

XBenfica'nın sahasında çok fazla pozisyon üretmenin kolay olmadığını dile getiren Hollandalı teknik adam, "İlk yarıda topla daha iyiydik, daha üretken bir görüntü sergiledik. Ama ikinci yarıda daha savunmaya yakın bir görüntü sergiledik. İkinci maçı kendi sahamızda oynayacağız ve çok da kötü bir skorla gitmiyoruz bana göre." dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim