• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Fenerbahçe, Güneydoğu'da heyecan yarattı

Fenerbahçe, Güneydoğu'da heyecan yarattı
Fenerbahçe yönetimi ile Fenerbahçe USA Derneği Güneydoğu'da öksüz ve yetimlere yardım eli uzattı.

Fenerbahçe USA Derneği’nin Güneydoğu’daki yardım organizasyonu Diyarbakır ve Şanlıurfa’da heyecan yarattı.

İlk durak Diyarbakır’dı... Yeni Diyarbakır Anadolu Lisesi’ne 3 bin kitaplık bir kütüphane, laboratuvar ve müzik odası yaptıran Fenerbahçe USA Derneği kent yönetiminden övgü aldı.

Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Demir organizasyondan çok etkilendiğini belirtti. Daha sonra Fenerbahçe Başkan Vekili Mithat Yenigün, Fenerbahçe USA Başkanı Ömer Ekinci ve ABD’den gelen diğer misafirleri valilikte ağırlayan Demir çok önemli bir teklif sundu.

HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİN

Demir, Fenerbahçe 2. Başkanı Yenigün’e teklifini anlatırken, 1 milyon 800 bin nüfuslu Diyarbakır’da 19 yaşın altında 650 bin kişi bulunduğunu,, çocukları spor yoluyla sokaklardan alabileceklerini söyledi. Vali Yardımcısı, daha sonra önerisini şöyle iletti:

“Size 40 dönüm arazi ve 500 bin Euro verelim. Fenerbahçe olarak sportif yatırım yapın… Size ayrıca futbol sahası ve spor alanları da tahsis edelim.”

GENÇLERE ÖZEL PROJELER

Bu öneri Diyarbakırlı Başkan Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe yönetiminde heyecan yarattı. Bu iş birliğini yönetim kurulunda konuşacak olan sarı lacivertliler daha sonra Diyarbakır’da hangi sportif yatırımları yapabileceklerine karar verecekler. Gençler için projeler üretecek Fenerbahçe daha sonra Diyarbakır Valiliği ile yeniden bir araya gelecek ve planlarını sunacak.

ŞANLIURFA’DA DA BÜYÜK İLGİ VARDI

Fenerbahçe kafilesi, Diyarbakır’ın ardından asbaşkan Erhan Türkoğlu’nun da katılımıyla Şanlıurfa çıkarması yaptı. Burada Aziz Yıldırım’ın da katkısı ile 1000 yetim ve öksüz çocuğu tepeden tırnağa giydiren Fenerbahçeliler, kentte büyük ilgi gördüler. Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, 1 milyon üye projesi kapsamında Fenerbahçe’ye her yardımı yapacakları sözünü verdi.

G.SARAY VE BEŞİKTAŞLILARDAN DA DESTEK

Fenerbahçe USA Derneği, Güneydoğu’da yapılan yardım kampanyasına toplam 500 bin TL harcadı. Fenerbahçe USA Derneği’nin yanı sıra G.Saray ve Beşiktaş USA dernekleri de bu organizasyona maddi yardımlarda bulundular. Ayrıca çeşitli kuruluşlar da destek verdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim