• BIST 9526.99
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

"FED'in faiz artırımını erteleyeceği beklentisi sermaye piyasalarını etkiledi"

"FED'in faiz artırımını erteleyeceği beklentisi sermaye piyasalarını etkiledi"
Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, FED'in faiz artırımını...

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, FED'in faiz artırımını erteleyeceği beklentisinin sermaye piyasalarını etkilediğini söyledi.

2016 yılı Mart ayı Denizli Ticaret Odası Meclis Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Özer, gelişmiş ülkelerdeki düşük enflasyon ve düşük büyümenin devam ettiğini belirtti. FED'in faiz artırımını erteleyeceği beklentisinin sermaye piyasalarını etkilediğini dile getiren Özer, Türkiye ve benzeri ülkelere gelişmiş ülkelerden sermaye girişinin başladığını ve piyasalarda "bahar havası" olarak tanımlanan olumlu gelişmenin ortaya çıktığını öne sürdü.

Türkiye'de mali disiplinin sürdüğünü anlatan Özer, "Türkiye ekonomisini olumsuz etkileyen jeopolitik risklerde önemli ölçüde azalma meydana gelmiştir. Avrupa Birliği ile mali ve bütçe konularını içeren 33 faslın açılması ve vize serbestliği konularındaki gelişmeler ekonomide iyimserlik oluşturmuştur. Cari açık düşmeye devam ediyor, yıllık 30 milyar dolar civarına yaklaşmıştır. Enflasyon ve işsizlik oranlarında da iyileşme görülmüştür. Ancak bazı konularda atılması gereken adımlar vardır. Özellikle genç ve kadınlarımızı girişimciliğe daha fazla sevk edecek etkin mekanizmaları oluşturmamız gerekmektedir." dedi.

Türkiye nüfusunun yarısını oluşturan kadınların girişimciliğe özendirilmeleri amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve TOBB ortaklığında bir çalışma başlatıldığını vurgulayan Özer, "Bu konuda, 12 Mart 2016 tarihinde TOBB'un ve Aile ve Sosyal Bakanlığımızın birlikte organize ettiği, 81 ilden kadın girişimciler kurullarına üye 400 kadının katılımıyla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Dr. Sema Ramazanoğlu'nun himayelerinde gerçekleşen "Kadın Girişimci Zirvesi'nin önemi büyüktür. Denizli'den başlatılan bu zirveyle kadınlarımızın girişimciliğe daha çok özendirileceğine inancımız büyüktür." diye konuştu.

Denizli'de 2015 yılı Aralık ayı sonu itibariyle 4/a kapsamında kayıtlı istihdamın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.37 oranında artarak 200 bin 732 kişi olarak kayıt altına alındığını anlatan Özer, "2016 yılı Ocak ayı itibariyle ilimizde teşvik alan yatırım tutarı, 72 milyon TL'ye yükselmiştir. Bu teşviklerin 2'si hizmet, 4'ü imalat ve 14 adedi de enerji sektörü için alınmıştır. Enerji Sektörüne önemli oranda yönelmenin olduğu görülüyor. Bu da iklimi ve doğal değerler yönünden zengin kaynakları bünyesinde barındıran Denizlimiz adına sevindirici bir gelişmedir. 2016 Şubat ayı sonu itibariyle odamıza 278 firma kaydını yaptırmış, 120 firma da odamızdan kaydını sildirmiştir. 2016 Şubat ayı sonu itibariyle Odamıza; 12 bin 70'i faal, 3 bin 7'si askıda olmak üzere toplam 15 bin 77 kayıtlı üye bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim