• BIST 9524.59
  • Altın 2488.161
  • Dolar 32.533
  • Euro 34.6453
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Fazla Kilo Genç Kadının Yedi Yıllık Yuvasını Yıktı

Fazla Kilo Genç Kadının Yedi Yıllık Yuvasını Yıktı
Bir çocuk annesi genç kadının fazla kiloları hayatını değiştirdi, yuvasını yıktı.

Bir çocuk annesi genç kadının fazla kiloları hayatını değiştirdi, yuvasını yıktı. Sevil Lita(30), 110 kiloya ulaşınca eski eşinin isteği üzerine 7 yıllık evliliği bitti. Ameliyat olan ve zayıflamaya başlayan Lita, "Eski eşim beni görünce pişman olacaktır" dedi.

Antalya'da yaşayan Sevil Lita, çocukluğundan bu yana gelen fazla kiloları nedeniyle hayallerinden sürekli olarak geri kaldı. 8 yıl önce 110 kilo ile obez sınırına gelince genç kadın istemeyerek de olsa bu hayatı kabullenmeye başladı. Bu sırada 148 kilo olan anne Samiye Tulumbacıoğlu(51) ve 102 kilo olan 28 yaşındaki kardeşi Ayşe Lita Çetinkaya'nın da obezite sorunu yaşamaları ailecek hayatlarını çekilmez hale getirdi.

FAZLA KİLO YEDİ YILLIK YUVASINI YIKTI

Sağlık sorunlarının daha çok artması nedeniyle anne Samiye, kilolardan kurtulmak için bir karar verdi ve iki çocuğuna öncülük yaptı. 2014 yılında Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde geçirdiği bir operasyonla 148 kilodan 80 kilo vererek 68 kiloya inmeyi başardı. Annesinden güç alan Ayşe Lita Çetinkaya da özel bir hastanede geçen şubat ayında ameliyat olarak 102 kilodan 82 kiloya inmeyi başardı.

Sevil Lita ise kiloları nedeniyle eski eşinin kilolarını bahane ederek kendinden uzaklaşması nedeniyle 7 yıllık evliliğini bitirmek zorunda kaldı. 2014 yılında fazla kiloları nedeniyle kendinden uzaklaşan eşinden ayrılan Lita, bugün 9 yaşında olan kızını da yanına alarak kendine yeni bir hayat seçti. Annesi ve kardeşinden alınan olumlu sonuçlarla ameliyat olmaya karar veren Sevil Lita, Atatürk Devlet Hastanesine başvuruda bulundu. Yapılan tetkik sonucunda tüp mide operasyonu uygun görülen Lita'ya 10 gün önce Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Yağcı tarafından tüp mide uygulandı. Atatürk Devlet Hastanesinde ilk defa gerçekleştirilen operasyon başarıyla sonuçlandı. Lita, 110 kilo ile girdiği ameliyattan 10'uncu gününde 103 kiloya inmeyi başardı.

"ESKİ EŞİM BENİ GÖRÜNCE PİŞMAN OLACAKTIR"

Yıllardır obezite ile savaştığını ifade eden Lita, merdiven çıkmaktan çorabını giymeye kadar birçok hareketi yapamadığını söyledi. Lita, sakladığı küçük beden kıyafetlerinin olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Şu an yavaş yavaş kilolarımdan kurtuluyorum. Kamu hastanelerine güveniyorum o yüzden burayı tercih ettim. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Annem mide ameliyatı oldu sonra kardeşim ameliyat oldu bende şimdi ameliyat oldum. Hareketlerim çoğaldı ve kendimi daha rahat hissediyorum. Sakladığım kıyafetlerim var. Eskiden giydiğim atmaya kıyamadığım küçük kıyafetlerim. Onlar benim hedefim. Büyüklerini de saklayacağım ve böylece öncesi sonrası yapacağım. Evliliğim kilom nedeniyle tehlikeye girdi. İnsanı etkileyen bir durum bu kilo. Kilo yüzünden eşim benden uzaklaştı ve boşandık. Beni görünce pişman olacaktır herhalde."

Operasyonu gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Yağcı, ilk defa Atatürk Devlet Hastanesinde tüp mide operasyonu yaptıkları için uzun bir hazırlık süreci geçirdiklerini belirterek şöyle konuştu:

"İlk defa bu hastanede yapıldığı için uzun süren bir hazırlık aşaması oldu. Ameliyat 1 buçuk saat sürdü. 10'uncu günü geride kaldı. Hasta ağızdan besleniyor ve aktivitelerine döndü. Nüfusun yüzde 30'u ya obez ya da obez olma yolunda ilerliyor. Hareketsizlik önemli bir noktaya geldi. Çok erken bir süreç olduğu halde 7 kilo verebildi. Bu normal bir durum. Bir ayda 15-20 kilo vermesini amaçlıyoruz. Çok hızlı kilo vermesini istemiyoruz" dedi.

Anne Samiye Tulumbacıoğlu ise ailecek sağlıklarına kavuştukları için mutlu olduklarını söyledi.

Fazla Kilo Genç Kadının Yedi Yıllık Yuvasını Yıktı

Fazla Kilo Genç Kadının Yedi Yıllık Yuvasını Yıktı

Fazla Kilo Genç Kadının Yedi Yıllık Yuvasını Yıktı

Fazla Kilo Genç Kadının Yedi Yıllık Yuvasını Yıktı

Fazla Kilo Genç Kadının Yedi Yıllık Yuvasını Yıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim