• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Fatih Terim Kültür Evi Birinci

Fatih Terim Kültür Evi Birinci
Yüreğir Belediyesi Kültür Evleri arasında düzenlenen bilgi yarışmasında Fatih Terim Kültür Evi birinci oldu.

Yüreğir Belediyesi Kültür Evleri arasında düzenlenen bilgi yarışmasında Fatih Terim Kültür Evi birinci oldu.

Yüreğir Kültür Merkezi'nde düzenlenen yarışmada ikinciliği Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi ve üçüncülüğü ise Çetin Topçuoğlu Kültür Evi elde etti.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, yarışma sonunda yaptığı açıklamada, kültür evlerinin birer eğitim ve bilgi yuvası olduğunu söyledi. 8.ci sınıflara yönelik düzenlenen bilgi yarışmasının heyecan içerisinde geçtiğini belirten Başkan Çelikcan, "Kültür evlerimizde eğitim gören ve TEOG sınavlarına hazırlanan öğrencilerimizi motive etmek ve sınavlara en iyi şekilde hazırlamak amacıyla kültür evleri arasında bilgi yarışması düzenledik. Bütün öğrencilerimiz büyük bir coşku ve heyecanla yarıştılar. Burada asıl amacımız öğrencilerimizi derslerine yoğunlaştırmak ve sınavlarında başarılı sonuçlar almasını sağlamaktır" dedi.

ÜCRETSİZ DERS TAKVİYE KURSLARI

Her yıl kültür evlerinde düzenli olarak devam ettirdikleri ders takviye kursları ile bir çok öğrencinin çok güzel okullara yerleştiğini ifade eden Çelikcan, "Her yıl artarak devam eden ders takviye kursları ile maddi durumu iyi olmayan ve özel kurslara gidemeyen bir çok öğrencimize eğitim verdik. Kurslarımıza katılan bütün öğrencilerimizin eğitim setlerini de biz karşılıyoruz. Her yıl binlerce öğrencimiz bu eğitim merkezlerimizden ücretsiz faydalanıyorlar. Aileleri ise ücretsiz verdiğimiz bu kurslar sayesinde maddi külfetten kurtuluyorlar. Bölgemiz eğitime en çok ihtiyacı olan bir bölge. Son yıllarda hizmete açtığımız kültür evlerimiz ve hükümetimizin bölgemize yaptığı okullar sayesinde bu eksiği büyük ölçüde kapatmış bulunmaktayız. Biz biliyoruz ki her şeyin başı eğitimdir. Biz de ilçemizde eğitime büyük önem veriyoruz" diye konuştu.

Bilgi yarışmasında birinci olan Fatih Terim Kültür Evi öğrencilerinin ödülünü ve kupasını Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ile eşi Mehtap Çelikcan; ikinci olan Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi öğrencilerinin ödülünü ise Belediye Başkan Yardımcıları Burhan Ülger, Halil Şimşek ve Mehmet Gildir birlikte verdiler. Yarışmada üçüncü olan Çetin Topçuoğlu Kültür Evi öğrencilerinin ödüllerini de Samet Saraç Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Bolkan ve Yüreğir Belediyesi birim müdürleri verdiler. Yarışma sonunda birinci olan 3 öğrenciye yarım altın, kültür evine ise kupa, ikinci 3 öğrenciye çeyrek altın ve üçüncü 3 öğrenci ise saat ile ödüllendirildiler.

Fatih Terim Kültür Evi Birinci

Fatih Terim Kültür Evi Birinci

Fatih Terim Kültür Evi Birinci

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim