• BIST 9079.97
  • Altın 2330.986
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Fatih Çintimar: “Seyircilerimize atletizm şöleni sunacağız”

Fatih Çintimar: “Seyircilerimize atletizm şöleni sunacağız”
İstanbul Ataköy Atletizm Salonu'nda 25'inci kez düzenlenecek Balkan Şampiyonası ve 3'üncüsü düzenlenecek olan İstanbul Cup öncesi düzenlenen basın toplantısında...

İstanbul Ataköy Atletizm Salonu'nda 25'inci kez düzenlenecek Balkan Şampiyonası ve 3'üncüsü düzenlenecek olan İstanbul Cup öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, "Seyircilerimize atletizm şöleni sunacağız" dedi.

İstanbul Ataköy Atletizm Salonu'nda 25'inci kez düzenlenecek Balkan Şampiyonası ve 3'üncüsü düzenlenecek olan İstanbul Cup öncesi basın toplantısı gerçekleştirildi. İstanbul Ataköy Atletizm Salonu'nda gerçekleştirilen basın toplantısına Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar, Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur'un yanı sıra milli atletler Mehmet Çelik ve Emel Şancı Kırıcı katıldı.

Düzenlenecek Balkan Şampiyonası ve İstanbul Cup hakkında bilgi veren Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar, "İstanbul ciddi bir marka. Burada ne yaparsa yap gereken ilgiyi görüyor. Yarınki Balkan Şampiyonası'nda 25 ülke katılım gösterecek. Balkan ülkeleri ve dostları olacak. 20 ülke var ve 5 ülkede misafir olarak katılacak. Ne kadar fazla katılım olursa bizim sporcular içinde o kadar iyi. 267 sporcu ile yapacağız. İstanbul'un salon cup dediğimiz, dünyanın en hızlı 800 metrecisi burada bizimle beraber olacak. Gelen sporcuların birçoğu dünya sıralamasında üst sıralarda yer alan isimler olacak. Burada ciddi bir atletizm şöleni sunacağız. Buradaki her derece dünya ve olimpiyat için ülkemiz adına bir misyonu taşıyor" dedi.

"2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda bir adım öndeyiz"

2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nı düzenlemek istediklerini belirten Fatih Çintimar, "2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda üç aday ülke var; Hollanda, Fransa ve Türkiye. İlk elemede Fransa elendi. İkinci eleme toplantısı İstanbul'da yapılacaktı ama Hollanda burada yapılacağından dolayı rahatsız oldu ve gelmeyeceğini iletti. Biz sunumumuzu yaptık ve adaylıkta şu an yüzde 51 öne geçtik. 6 Mayıs'ta Paris'te son bir toplantı yapacağız. Oraya oldukça geniş ve güçlü ekiple gideceğiz. Dünya şampiyonası yapmış bir ülkenin Avrupa şampiyonası da hakkı olduğunu düşünüyorum. Umarım 2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'na ev sahipliği hakkını kazanacağız" ifadelerini kullandı.

"Olimpiyatlarda altın madalya kazanacağımıza inanıyorum"

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanacaklarına inandıklarını ifade eden Çintimar, "2019 yılı içerisinde Avrupa'da alınan madalyalara bakınca, Cumhuriyet tarihi boyunca alınmamış madalyaların toplamından fazla madalya aldığımızı görüyoruz. Hedefimiz olimpiyata 35-40 sayıda bir kota alabilmek. Olimpiyatta gümüş ve bronzumuz var ama altınımız yok. Umarım bu olimpiyatta bunu başaracağız. Altın madalya alacağımıza inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Renay Onur: "Atletlerimiz olimpiyat kotası alacaktır"

Tüm sporculara başarı dileğinde bulunan Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, "Atletizm bireysel bir performans sporu bu yüzden ilgi ve rekabetin odağı. Sınırların zorlanması, her gün aşılıyor olması seyircileri odağa haline getiriyor. Atletizm en fazla takip edilen sporlardan bir tanesi. Olimpiyatlarda en büyük payı alan branş atletizm. Atletizmde gelecek olan başarılar diğer branşları da olumlu etkileyecektir. Güzel bir İstanbul Maratonu izleyeceğimize eminim. Tüm sporculara başarılar diliyorum. Kendilerini şaşırtan dereceler alarak olimpiyat kotaları alacağına inanıyorum" diye konuştu.

Mehmet Çelik: "İstanbul Cup'ta kazanarak rekor kırmak istiyorum"

İstanbul Cup'ta rekor kırmak istediğini belirten milli atlet Mehmet Çelik, "Bu yarışmaya 1-2 ay kamp sürecinden geçtim, öyle geldim. Kenya'da şartlar zor, iyi çalıştım. Bu yarışmada koşacak olmak beni heyecanlandırdı. Bu yarışmada koşacağım için mutluyum. Seyircimin önünde koşmak ve iyi rakiplerle koşmak beni heyecanlandırıyor. Şampiyonluğa gitmek istiyorum, umarım şampiyon olacağım. 1.49 dan daha iyisini hedefliyorum. Rekoru hedefliyorum. İstanbul Cup'ta hem kazanıp hem de rekor kırmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Emel Şancı Kırcı: "400 metrede en iyi derecemi yapmak istiyorum"

Olimpiyat barajı elde etmek istediğini söyleyen milli atlet Emel Şancı Kırıcı, "Ülkemizde bu tarz bir organizasyonun yapılması benim için gurur verici. Bu yıl salonda en iyi derecemi elde ettim. Temennim en iyi derecem ile 400 metreyi kapatabilmek. Her sporcu gibi benim de Olimpiyat barajı elde etmek istiyorum. Geçen seneden beri çok iyi bir gelişim gösterdim. Daha iyi dereceler elde etmek istiyorum. Bu yarışta da iyi dereceler elde edeceğime inanıyorum" açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim