• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Faizlerdeki İndirim Sanayicileri Memnun Etti

Faizlerdeki İndirim Sanayicileri Memnun Etti
Kemalpaşa Sanayici ve İş Adamları Derneği (KESİAD) Başkanı Zeki Yöndem, yeni göreve gelen Merkez Bankası Murat Çetinkaya'nın faizlerde düzenlemeye...

Kemalpaşa Sanayici ve İş Adamları Derneği (KESİAD) Başkanı Zeki Yöndem, yeni göreve gelen Merkez Bankası Murat Çetinkaya'nın faizlerde düzenlemeye gitmesinin sanayiciler için iyi bir gelişme olduğunu ifade etti.

Kemalpaşa Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (KESİAD) geleneksel olarak düzenlemiş olduğu haftalık kahvaltı toplantısı gerçekleştirildi. Çok sayıda iş adamının katıldığı kahvaltılı toplantıda, Kemalpaşa Sanayici ve İş Adamları Derneği (KESİAD) Başkanı Zeki Yöndem, Merkez Bankası'nın faiz kararlarını değerlendirdi. Murat Çetinkaya'nın göreve gelir gelmez faizlerde düzenlemeye gitmesinin sanayiciler açısından olumlu etkisi olacağını ifade eden Yöndem, "Merkez Bankasının yeni başkanı Murat Çetinkaya'nın göreve gelir gelmez, faizlerde düzenlemeye gitmesi biz sanayiciler için sevindirici bir durum oldu. Açıklanan ekonomik veriler sonrası IMF, Türkiye'nin 2016 yılına ilişkin açıklamaları da, büyümenin Nisan ayında, 3.2'den, 3.9'a yükseltmiştir. Bu olumlu gelişmeler, biz sanayiciler için moral olmuştur. Doların uluslararası piyasalarda değer kaybından sonra yeniden değer kazandığı bir döneme girmekteyiz. Emtia fiyatlarının son aylarda yükselmesi ve ülkemizin jeopolitik ve terör riskinin devam etmesi son derece üzücü ve düşündürücüdür. Sanayiciler olarak bu belirsizliğin bir an önce sona ermesini diliyorum. Sanayiciler olarak, ülkemiz için yılmadan çalışmaya ve yatırım yapmaya devam etmeliyiz" dedi.

Toplantıya katılan Volt Elektrik Genel Müdürü İlkay Çimentepe de, firmaları hakkında bilgiler verdi. Çimentepe, "45 bin metrekarelik kapalı alanı ile faaliyet gösteren Volt Motor, sahip olduğu ürün kapasitesi ve 600 çalışanı ile Türkiye'nin lider motor üreticilerinden biri haline gelmiştir. 700 bin adet ile 1 milyon 325 bin kilowatt kapasiteye ulaşmıştır. 2019 yılı hedefimiz ise 1 milyon adet ve 3 milyon 100 bin kilowatt kapasiteli elektrik motoru üretmektir" şeklinde konuştu.

Ayrıca toplantıda Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Oktay Üşümez, 4857 ve 6331 sayılı yasalarla ilgili ve meslek belgelendirme konularında bir sunum yaptı.

Toplantıya, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Başkanı Kamil Porsuk, Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili (BAYOSB) Fahrettin Selçik de katılım sağladı.

Faizlerdeki İndirim Sanayicileri Memnun Etti

Faizlerdeki İndirim Sanayicileri Memnun Etti

Faizlerdeki İndirim Sanayicileri Memnun Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim