• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Faik Öztrak’tan açıklama

Faik Öztrak’tan açıklama
İstanbul Büyükçekmece’de İstanbul polisinin 4 gündür kapı kapı gezerek evlerde ‘seçmen kontrolü’ yaptığını hatırlatan Öztark “Bu hukuksuzluğun daniskasıdır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak seçime itiraz sürecine ilişkin basın toplantısı düzenledi:

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Öztrak "Aslında Erdoğan kaybettiklerini kabul etmişti ancak Dolmabahçe'de yapılan toplantısı sonrası bir planın düğmesine basıldı. Mülkiye müfettişleri kesinleşmiş seçmen listelerini istedi... Sandıkta kaybettikleri seçimi masada kazanma harekatının önünü açmışlardır." diye konuştu.

Öztrak "Bizlerle eşit şartlarda seçime girmesi gereken iktidar partisi itiraz dosyası hazırlarken devletin polisi, Adalet Bakanı herkes yardımcı oluyor, delil yetiştirmek, ete kemiğe bürüntüdürmek için. Bu nasıl bir adaletli seçim anlamak mümkün değil. Büyükçekmece'de azalmakla birlikte hala polisler dolaşıyor. YSK'da AK Parti'nin Büyükçekmece talebini işlerinin yoğunluğu nedeniyle iki gündür görüşmüyor. Bakalım bugün görüşecekler mi?" dedi.

YSK'nın KHK ile ihraç edilen ve belediye başkanı seçilen adaylara mazbata verilmemesi kararına tepki gösteren Öztrak "Belediye başkanları seçilmiş kişiler, bu tam bir kamu görevi midir bunlar neden milletvekillerinden farklı olarak değerlendirilmiştir? Bu mesele mühimdir ama baktığınız zaman seçilmesine aday olmasına bu görevi yapmasına izin verdiğiniz yasal hiçbir sakınca görmediğiniz bir kişiye mazbata vermeyip ikinci seçilene sandalyeyi ikram etmek açıkçası bana göre milli iradeyi ciddi şekilde sakatlamaktır." yorumunda bulundu.

Öztrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Binali Yıldırım bakanlarla neyin toplantısını yaptı? Toplantıdan sonra yandaş medya büyük usulsüzlükler olduğuna yönelik kampanya başlattı. Sonra AK Parti'nin delilsiz itirazlarına rağmen ilçelerde geçersiz oyların sayımına başlandı. YSK'nın göz yummasıyla sayıma devam edildi.

1 Nisan'da AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, kaybettiklerini anlamıştı. Kazandıkları belediyeler içine İstanbul'u sokmamıştı. Dolmabahçe'de yapılan toplantı sonrası kumpasın düğmesine basıldı.

"HUKUKSUZLUĞUN DANİSKASI"

9 nisanda Büyükçekmeceyi polisler bastı. ev ev dolaşarak tyaşıma seçmen evrakı toplamaya başlar. Bu hukuksuzluğun daniskasıdır. AK Parti Büyükçekmecede seçmen listelerinde yolsuzluk iddiasıyla olağanüstü itirazda bulundu.

AK Parti YSK temsilcisi AK Parti genel başkanı ile devamlı görüşüyor. Bizim seçim kurulu temsilcimiz partideki seçimdeki hukuktan sorumlu genel başkan yardımcımızla konuşuyor. İktidar partisi bir itiraz dosyası hazırlarken devletin polisi devletin adalet bakanı herkes yardımcı oluyor. Bu talebe ete kemiğe büründürmek için uğraşıyor. Bu ne biçim adaletli seçim bunu anlamak mümkün değil.

"TABLO SON DERECE AÇIK"

Şuanda duyduğum kadarıyla Büyükçekmecede hala polisler dolaşıyor. YSK' da AK Parti'nin Büyükçekmece talebini yoğunluk nedeniyle 2 gündür görüşmüyor. Tablo son derece açık. AK Parti istanbul'da kaybettiği seçimi FETÖ kumpası ile masada kazanmak için önünü açmışladır.

"ELİMİZDE TRAJİKOMİK DİLEKÇELER VAR"

Elimizde trajikomik dilekçeler var. Bu tutanaklarda neler yokki . 14 yaşındaki çocukla tutanak imzalatmaya çalışmışlar. Bir şeyler imzalatıyorlar. Vatandaş korkuyor imzalıyor. Tutanak örnekleri vatandaşlara verilmiyor. Ne toplanmaya çalışılıyor insanlar anlamıyor.

Aslında bunu yapan polisler hayatlarından hiç memnun değiller. Dün basın toplantısı yapmadım. Polis teşkilatının kuruluş yıldönümüydü dün. Polislerin kuruluş yıldönümünü ben de kutluyorum.

"3600 EK GÖSTERGENİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

3600 ek göstergenin takipçisi olacağımızı iktidar tarafından açıklanan reform düzenlemenin için de bunu görmediğimizi bunu paylaşmak istiyorum. EYT hiç yok.

"YSK HATAYA DÜŞMESİN "

Peki ne hedefleniyor? Bu tutanaklarla itirazlarla seçimlerin sonuçlarını etkileyecek kadar taşıma seçmen var diyecekler. YSKnın bundan önce almış olduğu kararlar var. Ben bu defa hataya düşmemelerini bekliyorum. YSK'nın alacağı tarihidir. Bu karar Türk demokrasinin geleceğini belirleyecektir.

"PROGRAMI KONUŞAN YOK"

Dün bu ülkede yaşanan krizi derman olacağı gerekçesiyle bir ekonomik program açıklandı. Yapısal dönüşüm adımlarıydı adı. Baktığımız zaman bugün bu programı konuşan yok. Herkes İstanbul seçimlerini konuşuyor. İstanbul seçimlerinin konuşulmasının nedeni var. Yatırım yapanlar şunu merak ediyor. Türkiye sandıktan çıkan iradeye saygılı mıdır? Bu tüm yatırımcıların Türkiyenin hukuk ülkesi midir değil midir yatırım yapalım mı yapmayalım mı buna göre karar verecekler.

Bu program normalde bu seçim tartışmalarının bitmesi ardından açıklanması beklenirdi. Ama yapmadılar.

"ÜLKENİN HALA PLANI YOK"

Ülkenin hala daha bir planı yoktur. 5 yıllık bir kalkınma planı anayasada yer almasına rağmen yoktur. bu da hem bütçeyi hem diğer çalışmaları sakatlamaktadır hukuken. Bir plan hazırlayaman iktidar önmce yeni bir ekonomi prog diye bir şey hazırladı. Şimdi de yapısal dönüşüm adımları. Bunlar adımdır tedbirdir. Türkiye 2001 yılında krize girdiğinde meclisten her gün yasa çıkaracak şekilde çalışmalar yapılmaktaydı. Bu programdan anlıyoruz ki Türkiyede finans sektöründe bu seçim sürecinde ve daha önceki krizde ciddi sıkıntıları olmuş. Bu kamu bankalarında yandaşların yatırımları batmış . Bu devlet tahvillerini devlet ödüyor. Bu krizin yükü buradan milletin sırtına yıkılmıştır. ama bu da yetmemiş kıdem tazminatına el atılmış. Kıdem tazminatı çalışanların işten atılmasını kolaylaştıracak bütün düzenlemeler konusunda çalışan kesimlerin onayı alınmadan sadece çözüm ortakları dediği iş alemiyle aldığı karar son derecek hatalı olmuştur.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim