• BIST 9055.34
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Eyüpsultan’da genç iletişimciler sertifikalarını aldı

Eyüpsultan’da genç iletişimciler sertifikalarını aldı
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Eyüpsultan Belediyesi ve Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) birlikteliğinde genç iletişimciler yetiştirmek amacıyla...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Eyüpsultan Belediyesi ve Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) birlikteliğinde genç iletişimciler yetiştirmek amacıyla yapılan eğitimler Bahariye Mevlevihane'sinde düzenlenen sertifika töreniyle taçlandırıldı.

Bahariye Mevlevihanesi'nde düzenlenen program, Sinema Akademisi katılımcılarının hazırlamış olduğu film gösterimi ile başladı. Törene Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz, UMED Başkanı Aslan Değirmenci, sertifika almaya hak kazanan katılımcılar ve davetliler katıldı. Açılış konuşmalarından önce Bahariye Mevlevihanesi'nin de kültür altyapısından esinlenerek ney dinletisi gerçekleştirildi.

Kuruluşunun 4'üncü yılında 7. ücretsiz eğitim etkinliğinin gerçekleştirildiğini söyleyen UMED Başkanı Aslan Değirmenci yapılan eğitimlerle amaçlanan hedefin "Yeniden büyük Türkiye ve yeniden adil bir dünya" olduğunu belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz ise son yıllarda Türk sinemasındaki gelişmelere değindi.

Etkinlikte konuşan Başkan Aydın, "Biz biliyoruz ki sinema çok etkin bir dildir. Gerçekten saatlerce, günlerce anlatamayacağınız bir şeyi doğru bir mesajı sinemayla çok kısa bir sürede anlık karelerle verebilirsiniz. Onun gücünü biliyoruz. Sinemayı medeniyetin taşınması, medeniyetin güçlendirilmesini sağlayan en önemli araçlardan bir tanesi olarak görüyoruz. Aynı zamanda medeniyeti algılamak, sinema diline aktarmak ya da diğer alanlarda bunun taşıyıcılığını yapmak da ayrı bir maharet, ayrı bir ustalık, ayrı bir sektör. İşte burada da iletişim ve medya devreye giriyor. Dolayısıyla bugün gençlerimizin burada buluşması bana göre anlamlı. Birbiriyle çok ilintili iki tane sektörün bir araya gelmesi olması gereken ya da geç kalınmış bir birleşme diye düşünüyorum" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından eğitimlerin düzenlenmesinde etkin rol alan kişilere belgeleri takdim edilirken eğitimlerini tamamlayan 36 medya okulu ve 18 sinema akademisi katılımcısına sertifikaları verildi. Sertifikalarını alan öğrenciler aldıkları eğitimden dolayı duydukları mutluluğu ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim