• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Evlilik Ve Konut Fuarı Doğu Marmara’ya Açıldı

Evlilik Ve Konut Fuarı Doğu Marmara’ya Açıldı
Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illeri 3-6 Mart tarihleri arasında yapılacak olan 2. Doğu Marmara İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı'nda buluşacak.

Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illeri 3-6 Mart tarihleri arasında yapılacak olan 2. Doğu Marmara İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı'nda buluşacak.

Kocaeli Ticaret Odası'nın Doğu Marmara illerini fuarcılıkta çekim merkezi haline getirebilmek amacıyla bu yıl ikincisini Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Gebze Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası'nın destekleriyle gerçekleştireceği 2. İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı heyecanı tüm illere yayılıyor. Fuarın, tüm Doğu Marmara'yı kucaklaması amacıyla, her ilde ayrı ayrı basın toplantıları gerçekleştirilerek, fuar katılımcı tüm şehirlere tanıtılıyor.

Doğu Marmara illerinde tüm firma ve vatandaşların fuardan haberdar olabilmesi amacıyla düzenlenen basın toplantılarının dördüncüsü Körfez Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapıldı. Toplantıya Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zihni Yılmaz, Fuar, Kültür, Turizm ve Sanat Komisyonu Başkanı Alp Kayalar, Proje Ar-Ge, Destekler Komisyonu Başkanı Volkan Yılmaz katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Zihni Yılmaz, 35 bin metrekaresi kapalı 80 bin metrekaresi açık bir fuar alanını olduğunu belirterek, "Büyük bir merkezimiz var. İstiyoruz ki fuarlarımızı hep beraber kol kola burada gerçekleştirelim. Bu manada da özellikle Doğu Marmara Bölgesinde ki Ticaret ve Sanayi Odaları başta olmak üzere tüm dinamiklerimizi işin içinde olacağı bir çerçevede yürümek istediğimiz ortada. Bu vizyondan hareketle 8-11 Ekim 2015 tarihinde Doğu Marmara'nın marka değerini yükseltmek belgesel işbirliğini arttırmak hedefiyle Doğu Marmara'daki tüm odaların destekleriyle İNTEMAK 2015 fuarını gerçekleştirdik. İNTEMEK 2015 fuarında yeni bir söylem geliştirdik. Şu anda Kocaeli Büyükşehir Uluslararası fuar merkezi olan yerin adının Doğu Marmara Uluslar arası Fuar Merkezi olarak değiştirilmesi ve bu manada çalışma yapılması istiyoruz. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor. Bu bizim için önemli" diye konuştu.

Yılmaz, geçen yıl yapılan fuarda ziyaretçi sayısının 25 bin olduğunu ve 30 milyonluk bir satışın gerçekleştiğini belirterek, "5 ilin işbirliği içinde olması bizi yeni ufuklara yelken açmaya öğretti. Bu manada da 3-6 Mart 2016 tarihlerinde ikincisini düzenleyeceğimiz İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı güç birliği yapmaya teşvik etti. Geçen yaptığımız fuarı 25 bin 320 kişi ziyaret etti. Bu fuarda 145'i ilk kez bir fuara katılan toplam 200 firmanın yer aldı. Çok güzel bir ticaret oldu. 30 milyon liranın üzerinde ticaret gerçekleşti. Bu yıl daha da kapsamlı olacağını düşünüyoruz. Düzceli firmaların gelip önce tanıtıp içerisinde çok ciddi satış yapmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yılmaz son olarak ise bu yılki fuara yurt dışından da ziyaretçilerin geleceğini belirterek, "İş adamları gelin satış yapın" dedi.

Gelinlik-damatlık, düğün salonu, düğün-nişan organizasyon, catering, otel, kuyumcu, çiçek, fotoğraf, kuaför-saç tasarım, kozmetik-kişisel bakım, inşaat-konut, otomotiv, beyaz eşya, züccaciye, banka, pastane, mobilya, mobilya dekorasyon, seyahat, yapı dekorasyon, halı, tekstil, mefruşat (perde, tül), ev dekorasyon-aksesuar, nikah şekeri-davetiye, ayakkabı, çanta, müzik gibi yaklaşık 30 farklı sektöre yönelik gerçekleştirilecek 2. Doğu Marmara İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı, fuara katılan firmalara KOSGEB tarafından yüzde 50 oranında destek de sağlayacak.

Ayrıca fuara bölgedeki il ve ilçelerden ücretsiz ulaşım sağlanacak.

Evlilik Ve Konut Fuarı Doğu Marmara’ya Açıldı

Evlilik Ve Konut Fuarı Doğu Marmara’ya Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim