• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Evlerini Sel Basınca Eski Sağlık Ocağı Yeni Yuvaları Oldu

Evlerini Sel Basınca Eski Sağlık Ocağı Yeni Yuvaları Oldu
Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine bağlı Sevinç mahallesinde, yaklaşık iki yıl önce meydana gelen sel felaketinde evleri kullanılmaz hale geldikten sonra...

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine bağlı Sevinç mahallesinde, yaklaşık iki yıl önce meydana gelen sel felaketinde evleri kullanılmaz hale geldikten sonra çareyi sağlık ocağına sığınmakta bulan aile zor şartları yaşıyor.

14 Eylül 2014 tarihinde meydana gelen olayda, mahalledeki sağanak yağmurun sele dönüşmesi sonucu kanallardan taşan sular, 4 nüfuslu Atik ailesinin evine doldu. Evlerine yaklaşık 1 metre su dolan ailenin eşyaları kullanılmaz hale gelirken, sel evde derin yaralar da bıraktı. Duvarlarındaki sıvalar dökülen evin, tabanında ise göçmeler meydana geldi. Sel felaketinden sonra aile, mahalledeki kullanılmayan iki gözlü sağlık ocağına taşınmak zorunda kaldı. Mutfağı dahi olmayan 2 odalı sağlık ocağında yaşamını sürdürmeye çalışan aile kendi imkanlarıyla derme çatma mutfak da yaptı. Mahalledeki sağlık hizmetlerinin eski ilkokul binasında verilmesi sebebi ile kullanılmayan eski bina, Atik ailesini yeni yuvası oldu.

"TUVALET PİSLİĞİ DOLAN EV KULLANILIR MI?"

Olay gününü ve daha sonra yaşadıklarını İHA muhabirine anlatan Hüseyin Atik, şiddetli yağmurda bu denli felaketin yaşanacağını tahmin etmediklerini söyledi. İlkokulda temizlik görevlisi olarak çalışan Atik, "Öğlen sonu başlayan şiddetli yağmur kanalların taşması sonucu kısa sürede sele dönüştü. Yağmur yağıyor, ama biz bu kadar felaket olacağını zannetmiyorduk. Ama sonradan öyle bir oldu ki bu felaket her tarafı yıkıp kapattı. Sel felaketi sonrası kanallardaki bütün pislikler evimize doldu. Bütün eşyalarımız kullanılmaz hale geldi. Burada kullanılacak bir şey yok. Zaten kanallardan akan su, avlulara ve eve giren su kullanılacak bir şey bırakmadı. Eşyaları dışarı attık, yapacak bir şey yok. Yarısını çöp kamyonuna yükledik, yarısını da dışarı yığdık, yani oturacak bir durum kalmadı. Tuvaletlerden kanallara akan pislik eve girdiği zaman kullanılır mı?" şeklinde konuştu.

"2 ODALI SAĞLIK OCAĞINDA YAŞAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Olayın ardından kullanmayan sağlık ocağına sığındıklarını anlatan Atık, yaşadıkları zorlukları da, "İki seneden beridir selin ardından sığındığımız sağlık ocağında yaşıyoruz. Eşim ve 2 çocuğumla bir odada yatıp kalkıyoruz, diğer odasında da ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Ama duyarlı vatandaşlarımızdan eğer ki bir yardım gelecek olursa onu talep ediyoruz. Bir şeyler yapmak için gayret ediyorum, ama nereye kadar? Böyle olmasını ben de istemezdim ama oldu. Yapacak hiçbir şey yok" şeklinde anlattı.

"BÜTÜN EŞYALARIMI ATMAK ZORUNDA KALDIM"

Evin annesi Yasemin Atik ise, sel felaketi sonrası bütün eşyalarının kullanılmaz hale geldiğini, bu sebepten dolayı da atmak zorunda olduklarını söyledi. Evlerine dolan suyun boyuna yaklaştığını aktaran Yasemin Atik, "Yağmurun yağmasıyla kanalın taşıp, evimizin su dolması bir oldu. Bütün her şeyimizi yıkıp döktükten sonra bütün sel suları evimize doldu. Ben kızımla içeride oturuyordum. Suyun gelişi zaten o kadar yüksekti ki, bizim yapabileceğimiz hiçbir şey yoktu. Evimize giren su neredeyse benim boyuma yakındı, o kadar yüksekti. Su atılsın diye gece yarılarına kadar uğraşıldı. Ertesi sabah gittiğimizde su yavaş yavaş çekilmişti ama pislik o denli. Kullanılacak hiçbir şey kalmadığı için her şeyimi atmak zorunda kaldım. Atmak zorunda kaldım" ifadelerini kullandı.

"SAĞLIK OCAĞINDA MUTFAK YOK"

Şuan yaşadıkları sağlık ocağının mutfağı dahi olmadığına dikkat çeken Yasemin Atik söyle devam etti:

"Başımızı sokacak bir yer aramaya başladık. Gelip burada doktor beyle görüştüm. O da müsaade etti, gelip buraları temizledim, ondan sonra buraya yerleştik. Allah razı olsun öğretmenler de birkaç parça bir şeyler getirmeye başladı. Burada mutfak yok. 2 odası var, bir de tuvaleti banyosu var. Bir tek okullardan aldığımız maaşla geçiniyoruz, o da zaten 10 aylık bir süre. 2 çocuk zaten liseye gidiyor. Masrafı var, her gün yol parası var. Maaşı anca onlara yetirebiliyoruz. Arttırıp da başka türlü bir şey yapamıyoruz."

Evlerini Sel Basınca Eski Sağlık Ocağı Yeni Yuvaları Oldu

Evlerini Sel Basınca Eski Sağlık Ocağı Yeni Yuvaları Oldu

Evlerini Sel Basınca Eski Sağlık Ocağı Yeni Yuvaları Oldu

Evlerini Sel Basınca Eski Sağlık Ocağı Yeni Yuvaları Oldu

Evlerini Sel Basınca Eski Sağlık Ocağı Yeni Yuvaları Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim