• BIST 9079.97
  • Altın 2325.64
  • Dolar 32.34
  • Euro 34.8326
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Evlatlarına kavuşan iki aile, soluğu eylemde oldukları çadırda ailelerin yanında aldı

Evlatlarına kavuşan iki aile, soluğu eylemde oldukları çadırda ailelerin yanında aldı
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Başkanlığı önünde bin 34 gündür evlat nöbetinde olan iki aile daha evladına kavuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Başkanlığı önünde bin 34 gündür evlat nöbetinde olan iki aile daha evladına kavuştu. Aileler, çocuklarını teslim aldıktan sonra soluğu çadırda nöbette oldukları ailelerin yanında aldı.

Çocuklarının HDP aracılığıyla kiminin kaçırıldığı, kiminin ise kandırılıp bölücü terör örgütü PKK mensupların teslim edildiği iddiasıyla 3 Eylül 2019 tarihinde HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi başlatan 303 aileden bugün 36 ve 37'inci aile evlatlarının kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Aileler, bin 34 gündür her gün evlatlarına çağrıda bulundu. Ailelerin çağrıları yanı sıra, güvenlik güçlerinin de yoğun çalışması sonucu ikna edilen örgüt mensupları buğuna aileleriyle Diyarbakır'da buluşturulup teslim edildi. Aileler, evlatlarını teslim aldıktan sonra soluğu HDP il binası önünde nöbette oldukları ailelerin yanında aldı.

Teslim olan örgüt mensuplarından A.T. ve M.A.'nın aileleri HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önüne ailelerle bir araya gelerek destek verdiklerini söyledi. Teslim olan Merve A.'nın babası İhsan A. ve anne Sevgil A., ve Abdurrahim T.'nin annesi Fahime T., çadırda açıklamalarda bulundu. Anne Sevgil A., çok mutlu olduğunu kaydederek, "Çok mutluyum rabbim bu günü bütün annelere göstersin, evlat acısını kimseye yaşatmasın. Devletimize çok teşekkür ediyorum, emekleri çok var üzerimizde. Heyecanlıyım, çok mutluyum, 7 yıldır ayrıydım hiç umudumuz yoktu" dedi.

Evladına kavuşan anne Fahime T., ise Kürtçe yaptığı açıklamada, çok teşekkür ettiğini aktararak, Allah devletten razı olmasını ve kendilerine sahip çıktıklarını 7 yıldır göremedikleri oğluyla buluştuklarını belirtti.

Evlatlarına kavuşan iki aile, soluğu eylemde oldukları çadırda ailelerin yanında aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim