• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

Ev Hanımlığından Birinciliğe

Ev Hanımlığından Birinciliğe
Ülke genelinde düzenlenen "Girişimcilikte Önce Kadın" projesi kapsamında sanal ortama koyduğu 280 ürünün 88'ini satmayı başararak birinciliği elde ederek...

Ülke genelinde düzenlenen "Girişimcilikte Önce Kadın" projesi kapsamında sanal ortama koyduğu 280 ürünün 88'ini satmayı başararak birinciliği elde ederek 10 bin lira kazanan Eskişehirli Sebahat Oral, ev hanımlarını girişimci olmaya davet etti.

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle düzenlenen "Girişimcilikte Önce Kadın" projesi kapsamında 10 ilde 100 danışman öğretmenle 10 bin kadına halk eğitim merkezlerinde bilgi iletişim teknolojileri ve girişimcilik üzerine eğitimler verildi. Proje kapsamında yapılan yarışmada sanal ortama 280 ürün koyarak, 88 ürününü satmayı başaran Odunpazarı Halk Eğitim Merkezinden 52 yaşındaki Sebahat Oral yarışmayı birinci bitirerek 10 bin liranın sahibi oldu. Evde oturmaktansa maddi olarak katkı yapmak ve bir şeyler öğrenmek isteyen şiş örgüsü ve takı üzerine üretim yapan ev hanım Sebahat Oral, diğer kadınlara da örnek oldu. Oral, kendisine verilen seminerin ardından artık sanal ortamdan yapmış olduğu takıları satışa sunuyor. Evde eşinin kursa pek sıcak bakmamasına rağmen devam ettiğini ifade eden Oral, başarısının ardından eşinin de durumdan memnun olduğunu söyledi.

Proje kapsamında ilk önce 1 haftalık bir seminerde eğitim gördüklerini belirten Oral, "Seminerin bize çok faydası oldu. Ürün yayınlamayı, satmayı öğrendik. Bilgisayarda bireysel olarak sipariş almayı öğrendik. 280 ürün vardı, 88 ürün sattım. Ben ev hanımıydım. Kursa başlamadan önce iğne oyası yapıyordum. Buraya geldikten sonra takıya başladım. O zamandan bu yana takı ve örgü yapıyorum. Eskişehir'in adını duyurmaktan gurur duydum. Eşim el işi yapmama karşıydı, ancak bu olaydan sonra artık bir şey demiyor. Ev hanımları evde oturmasınlar. Girişimci olsunlar, Halk Eğitim Merkezlerine gelsinler. Çok faydası oluyor" dedi.

Sebahat Oral'a seminerde eğitim vererek yarışmada birinci olmasında çok büyük katkıları bulunan El Sanatları Teknolojisi Öğretmeni Reyhan Alhan ise, dereceye girdikleri için mutlu olduğunu söyledi. Projenin Türkiye'deki büyükşehirlerin Halk Eğitim Merkezleri'nde uygulandığını belirten Alhan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu projede 100 öğretmen seçildi. Bu öğretmenlere İstanbul ve Ankara'da eğitimler verildi. Daha sonra öğretmenler illerinde bulunan kursiyerlere Girişimcilik Eğitimi kursu verdiler. Bu kursun amacı, internette ürün yayınlamak, ürün satışı yapabilmek ve yanı sıra aile bütçelerine katkı sağlamak amacıyla yapılmış bir proje. Projenin ödül ayağı çok güzeldi. En çok ürün satan, en çok ürün yayınlayan ve en çok ciro yapan kişi jüri tarafından birincilik ödülüne layık görüldü. Biz Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi olarak orada ilk 10 kadın arasına 2 kursiyerimizi sokmayı başardık. Birincilik ve üçüncülük ödülleri bize aittir."

Ev Hanımlığından Birinciliğe

Ev Hanımlığından Birinciliğe

Ev Hanımlığından Birinciliğe

Ev Hanımlığından Birinciliğe

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim