• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Esrarengiz iskelet bakın ne çıktı

Balıkesir'de bir üniversite öğrencisinin mantar ararken bulduğu esrarengiz iki ayaklı, uzun boyunlu ve güçlü dişleri olan hayvan iskeleti görenleri şaşırtıyor. Balıkesir'deki esrarengiz hayvan iskeletinin sansargillere ait bir hayvan olabileceği bildirild
Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Veterinerlik Fakültesi öğretim görevlileri, iskelet üzerinde yaptıkları incelemede, iskeletin sansar, kokarca, gelincik ya da porsuğa ait olabileceğini söyledi.
 
Sındırgı ilçesine bağlı Işıklar köyü kırsalında bulunan meçhul hayvan iskeleti kafaları karıştırdı. BAÜ Veterinerlik Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ş. Hakan Atalgın, görüntülerini incelediği iskeletle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Doç. Dr. Atalgın, "İskeletin fotoğraflarına baktığımızda bunun büyük ihtimalle sansargillere ait olduğunu söyleyebiliriz. Sansargiller familyasına benzettim. Bunların içinde sansar, gelincik, porsuk, kokarca var. Bunların hepsi etçil hayvanlar. Böcek ve solucan gibi küçük hayvanları yiyerek beslenirler. Haberde ön bacakları yok şeklinde verilmiş. Bu hayvanlarda ön bacak kasla vücuda birleşir. Kemik olarak değil de kas olarak birleşme sonucunda hayvanın fotoğrafında da görüyoruz bir boşluk var vücudunda. Kas olduğundan, çürüme çabuk gerçekleşip, buradan muhtemelen ayrılmış. Kafasına baktığımızda kendi türünün özelliklerini gösteriyor. Dişlerine bakarak dahi tür tahmini yapabiliriz. Kaburgalarına baktığımızda 13 adet saydım ben, karnivor hayvanlarda da 13 adet vardır. Baş iskeleti yine karnivor hayvan türüne benziyor" dedi.
 
"ENDİŞEYE GEREK YOK"
 
Doç. Dr. Hakan Atalgın, iskeleti bulan vatandaşların dinozora benzetmesinin normal karşılanması gerektiğini, bunun bilmemekten kaynaklandığını kaydetti. Atalgın, "Genellikle vatandaşlarımız iskeleti görmedikleri için farklı bir şeye benzetiyorlar. Bu bilinen bir tür, endişeye mahal yok" dedi. Atalgın, iskeletin kendilerine gelmesi halinde laboratuvarda inceleme yapılmak üzere Bursa veya İzmir'e gönderebileceklerini söyledi.
 
BAÜ Veterinerlik Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı İsmail Aytekin de kendisinin daha çok hasta olan hayvanlarla ilgilendiğini ancak tüm verilen iskeletin sansargillere ait bir hayvanı işaret ettiğini söyledi. Aytekin, "Ben de Hakan hocamla paralel düşünüyorum. Hocamız izah etti. Bu bilgilerin faydalı olduğunu düşünüyorum" dedi. 
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim