• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

ESOGÜ’de anlamlı 15 Temmuz töreni

ESOGÜ’de anlamlı 15 Temmuz töreni
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ), 15 Temmuz darbe girişiminde objektiflere yansıyan fotoğraflar sergilenerek özel bir kutlama töreni yapıldı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ), 15 Temmuz darbe girişiminde objektiflere yansıyan fotoğraflar sergilenerek özel bir kutlama töreni yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, rektörlük binası önünde gerçekleşti. Daha sonra törende ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak bir konuşma yaptı. 15 Temmuz gecesinde vatan evlatlarının tankların ve tüfeklerin karşısında vatan için kıyama durduğunu vurgulayan Rektör Şenocak, "Yüce milletimizin iradesine kast eden, milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan 15 Temmuz hain darbe girişimi tarihimizin en büyük ihanetlerinden biridir. Asla unutmayacağımız bu ihanet aziz milletimizin yazdığı kahramanlık destanıyla hüsrana uğratılmış, fedakâr milletimiz canı pahasına vatana, bayrağa ve milli iradeye sahip çıkarak bu hain darbe girişimini püskürtmüştür. Milletin silahları millete doğrultma gafletine düşen bir grup vatan haini karşısında bütün vatan evlatları yek vücut olarak dikilmiş tankların, tüfeklerin karşısında vatan için kıyama durmuştur. O gün bayrağına ve milletine bağlı emniyet güçlerimizle birlikte omuz omuza direnerek can veren 15 Temmuz şehitlerimizin kanı şanlı ecdadımızın bu toprakları bizlere vatan kılan Dumlupınar'da, Çanakkale'de, Sarıkamış'ta ve vatan toprağının dört bir köşesinde toprağa düşen şehitlerimizin kanına karışmıştır. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi olarak şehitlerimize karşı minnet borcumuzu ödemek için üzerimize düşen vazifeyi layıkıyla yerine getirmeye bilimin ışığında durmadan, yorulmadan üretmeye, vatanına ve milli değerlerine bağlı gençlerimizle ülkemizin aydınlık geleceğini inşa etmeye devam edeceğiz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle her türlü darbe girişimini ülkeye ihanet olarak kabul ederek nefretle kınıyor, demokrasi ve istiklal uğruna tarihimiz boyunca can veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Rektör Şenocak'ın konuşmasının ardından fotoğraf sergisinin gezilmesiyle tören son buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim