• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

ESOGÜ Mühendislik-mimarlık Fakültesi’nde Kariyer Günleri

ESOGÜ Mühendislik-mimarlık Fakültesi’nde Kariyer Günleri
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanlığı'nın düzenlediği "Kariyer Günü 2016" etkinliği, 34 ulusal ve uluslararası...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanlığı'nın düzenlediği "Kariyer Günü 2016" etkinliği, 34 ulusal ve uluslararası firmanın üst düzey yöneticilerinin katılımı ve öğrencilerin büyük ilgisiyle gerçekleşti.

Etkinliğin Prof. Dr. Suat Mirza Konferans Salonu'ndaki açılış töreninde konuşan Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Kahya, Kariyer Günü 2016 kapsamında katılımcı firmaların gün boyu kendileri, stajlar ve işe alım süreçleri hakkında bilgiler vereceğini, ayrıca arzu eden bölümlerin de alanlarında yetkin meslektaşlarını davet ederek seminerler düzenleyeceğini söyledi. Prof. Dr. Emin Kahya 46 yıllık geçmişe sahip Mühendislik-Mimarlık Fakültesi'nin öğrencilerine güvendiğini belirtirken, etkinliğe katılan 34 işletme ile 25 genel müdür veya insan kaynakları müdürünün de bu güvenin bir göstergesi olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Emin Kahya tüm katılımcı kurum ve kuruluşlara, sponsorlara ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

SEKTÖRÜN SORUNLARINI ÜNİVERSİTELERDE YETİŞEN GENÇLER ÇÖZECEK

ESOGÜ Rektör Vekili Prof. Dr. M. Bahaddin Acat, üniversitelerin toplumu geleceğe taşıyacak kurumlar olduğunu belirtirken, yetkin bir biçimde yetişen gençlerin üniversitelerin topluma sunduğu en büyük hizmet olduğunu ifade etti. Üniversite olarak ürettikleri bilginin kitaplarda kalmayıp sektöre ve topluma taşınmasını istediklerini belirten Prof. Dr. M. Bahaddin Acat, Kariyer Günü 2016 gibi etkinliklerin söz konusu birikimin sektörle buluşması açısından önemli olduğunu kaydetti.

Üniversiteye girişin gençlerin kariyerinde ilk önemli nokta olduğunu belirten Prof. Dr. M. Bahaddin Acat, mezuniyetin yaklaşmasıyla birlikte sektöre varlığını hissettirmenin ise diğer bir önemli nokta olduğunu söyledi. Prof. Dr. M. Bahaddin Acat bu noktada sektörün gençlerden etkili iletişim ve teknolojiyi kullanma gibi artık sıradanlaşmış beklentilerin yanında; inovatif ve eleştirel düşünme; spor, sanat, hobiler gibi alan dışı sosyal becerilerin yüksekliği gibi beklentilerinin de olduğunu belirtti ve özellikle sosyal ağın geliştirilmesinin kariyer planının en önemli belirleyicileri arasında yer aldığını ifade etti. Prof. Dr. M. Bahaddin Acat Kariyer Günü 2016 etkinliğinin söz konusu sosyal ağın geliştirilmesi açısından iyi bir zemin oluşturduğunu söyledi. Sektör temsilcilerine seslenerek gençleri geleceğe taşımak için destek isteyen Prof. Dr. M. Bahaddin Acat, sektörün sorunlarının çözümünün de üniversitelerde yetişen gençler olduğunun altını çizdi ve işletmelere üniversitelerle işbirliğini güçlendirmeleri çağrısında bulundu. Prof. Dr. M. Bahaddin Acat, etkinliğin düzenlenmesine emeği geçenlere, destek verenlere ve tüm katılımcı firmalara teşekkür etti. Açılış oturumu, Kariyer Günü 2016'ya destek veren kuruluşlardan TÜLOMSAŞ, Ford ve Eczacıbaşı yetkililerinin bilgilendirici sunumlarıyla sona erdi.

Açılışın ardından firmaların stant açtığı etkinlik alanına geçildi. Burada öğrenciler gün boyu sektör temsilcileriyle yüz yüze görüşmeler yaparak bilgi alma, sektör temsilcileri ise firmalarını tanıtma imkanı buldu.

ESOGÜ Mühendislik-mimarlık Fakültesi’nde Kariyer Günleri

ESOGÜ Mühendislik-mimarlık Fakültesi’nde Kariyer Günleri

ESOGÜ Mühendislik-mimarlık Fakültesi’nde Kariyer Günleri

ESOGÜ Mühendislik-mimarlık Fakültesi’nde Kariyer Günleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim