• BIST 9524.59
  • Altın 2490.463
  • Dolar 32.5466
  • Euro 34.7015
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

ESOB’da ‘İşbaşı Programı’ Eğitimi

ESOB’da ‘İşbaşı Programı’ Eğitimi
Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) İş-Kur ile ortaklaşa İşbaşı eğitim programı tanıtım toplantısı düzenledi.

Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) İş-Kur ile ortaklaşa İşbaşı eğitim programı tanıtım toplantısı düzenledi. İş-Kur uzmanları ESOB üyelerini programın amacı ve nasıl yararlanmaları gerektiği konusunda bilgilendirdi.

Türkiye İş Kurumu tarafından işsizliğin azaltılmasına yönelik olarak yürütülen İşbaşı Eğitim Programı, Erzurum esnafına anlatıldı. ESOB'un ev sahipliğini yaptığı bilgilendirme toplantısında İş-Kur Erzurum İl Müdür Yardımcısı Halit Topçu ve uzmanlar programın önemini ve esnafa sağlayacağı katkıları anlattılar. Programın temel amacının mesleki deneyimi veya iş tecrübesi olmayan kişilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırılarak bu kişilerin istihdam edilebilirliklerini artırmak olduğunu söyleyen Topçu, "Bir diğer amaç ise nitelikli işgücü temin etmekte zorlanan işverenlere işe alacakları kişileri işyerinde belli bir süre gözlemleyerek ve eğitim vererek kişiler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olma ve işe alma konusunda isabetli bir karar verme imkânı sunmaktır. Bu sayede, iş arayan ancak iş tecrübesi olmadığı için iş bulamayan kişiler iş tecrübesi kazanmakta, işverenler ise ihtiyaç duydukları işgücünü kendileri yetiştirme imkânına kavuşmakta olduğundan hem iş arayanlar hem de işverenler doğru iş ve doğru işçi bulma olanağı elde etmektedirler" dedi.

SGK'da bilgilendirme yaptı

ESOB Başkanı Rasim Fırat ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı bilgilendirme toplantısının ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) uzmanları da yürürlükteki sigorta primi teşvik yasalarıyla ilgili üyeleri bilgilendirdi. Eğitim ve bilgilendirme toplantılarının önemine değinen ESOB Başkanı Rasim Fırat, "Birlik olarak bu eğitim çalışmalarını çok önemsiyoruz. Esnaf ve sanatkârımızı ilgilendiren konularda yapılan kanun değişiklikleri ve düzenlenmelerden onları haberdar etmemiz üyelerimizin işlerini kolaylaştırıyor" diye konuştu.

ESOB’da ‘İşbaşı Programı’ Eğitimi

ESOB’da ‘İşbaşı Programı’ Eğitimi

ESOB’da ‘İşbaşı Programı’ Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim