• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

ESOB Başkanı Fırat: “Bir kez daha lanetliyoruz”

ESOB Başkanı Fırat: “Bir kez daha lanetliyoruz”
TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, 15 Temmuz 2016'da yaşanan hain darbe girişiminin ikinci...

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, 15 Temmuz 2016'da yaşanan hain darbe girişiminin ikinci yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, Türkiye üzerinde oynanan oyunlarla demokrasiye gölge düşürmek isteyenleri bir kez daha lanetledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sızan FETÖ/PDY üyesi bir grubun 15 Temmuz 2016 yılında kalkıştığı hain darbe girişiminin ikinci yıldönümünde ESOB Başkanı Rasim Fırat bir mesaj yayınladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) tarihte görülmemiş bir saldırıya ve ülkenin işgal girişimine maruz kaldığını anımsatan Başkan Fırat, ihanet çetesinin halkın dirayeti karşısında tutunamadığını vurguladı. İhanet gecesinde Erzurumluların da bir anda kenetlenerek sokağa döküldüğünü ifade eden Başkan Fırat, "Türkiye genelinde hain darbe girişimine ilk karşı çıkanlar hiç kuşkusuz halkımızla birlikte Ahilik teşkilatımızın üyeleri olmuştur. Bakkalı, taksicisi, büfecisi olmak üzere bir çok meslek dalından ülke genelinde 51 meslek mensubumuzu şehit verdik. Canımız pahasına ülkemize ve demokrasimize sahip çıktık. Unutulmamalı ki en büyük güç milli iradedir" dedi.

İLELEBET VAROLACAĞIZ

"O geceyi unutmayacağız, unutturmayacağız" diyen Başkan Rasim Fırat, şöyle devam etti. "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birlik ve beraberliğini, milletimizin hür iradesi ile seçilmiş Hükümetimizi ve demokratik rejimimizi açıkça tehdit eden, 15 Temmuz 2016'daki bu kalkışmayı ve devletimizi işgal girişimini ikinci yıldönümünde bir kez daha kınıyor ve bu vatan hainlerini lanetliyoruz. Her zaman devletinin ve milletinin yanında yer alan, aileleri ve yanlarında çalışanlarla birlikte ülkemizin dörtte birini temsil eden esnaf ve sanatkarlarımız, nereden ve kimden gelirse gelsin, darbelere karşı dimdik ayakta olmuş ve ayakta olmaya devam edecektir. Hiçbir zaman cumhuriyet ve rejim düşmanlarına bu mukaddes topraklarda devletimizi ele geçirme fırsat ve imkanı tanınmayacaktır. Dün olduğu gibi bugün ve her zaman milletimiz ve esnaf teşkilatımız ülkesine ve devletine canı pahasına sahip çıkacaktır. Ülkemiz üzerinde kötü emel besleyenler hiçbir zaman heveslenmesinler. Çünkü, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet hep var olacaktır. Hiçbir güç bizim birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim