• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Eskişehirspor Haftalık Basın Toplantısı

Eskişehirspor Haftalık Basın Toplantısı
Eskişehirspor Başkanvekili Hüseyin Özgür ve Kulüp Basın Sözcüsü Mehmet Arı, haftalık olarak düzenledikleri toplantıda basın mensuplarıyla bir araya...

Eskişehirspor Başkanvekili Hüseyin Özgür ve Kulüp Basın Sözcüsü Mehmet Arı, haftalık olarak düzenledikleri toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Basın sözcüsü Mehmet Arı, Antalyaspor maçında alınan 3 puanın çok önemli olduğunu, ancak bu galibiyeti unutarak diğer maçlara odaklanılması gerektiğini vurguladı. Arı, hafta sonu oynanacak Kasımpaşa maçını bir final gibi gördüklerini belirterek, "Sevindik, mutlu olduk. Ama yine hiçbir şey bitmiş değil. Yeni yola çıkmış gibi her maça aynı şekilde hazırlanıp, çıkmak zorundayız. Önemli bir rakiple oynayacağız. İnşallah oradan da güzel bir sonuçla ayrılacağımıza inanıyorum." dedi.

"BEN BU KADAR TARAFTARIN GELECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORDUM"

Açıklamasında, tribünleri dolduran taraftarı da unutmayan Arı, "Statta bir çağrı yapmıştık. "Eskişehirspor sevginizi, sevdiğinizle paylaşın" diye. O dönemden maç gününe kadar 722 tane yeni passolig satıldı. Maçtaki sayımız 5 bin 548 kişiydi. Açık söylemek gerekirse, ben bu kadar taraftarın geleceğini düşünmüyordum. 8 bin 200 kişi ile en yüksek sayıda son Fenerbahçe maçımız vardı. Cezadan dolayı ben belki 2 bin-2 bin 500 kişi gelir diye düşünüyordum. Bizim canımız, herşeyimiz olan büyük taraftara tekrar çok çok teşekkür ediyorum.

DEPLASMANA TARAFTAR ÇAĞRISI

Tribün desteğinin maçın seyrine olumlu yansımasından dolayı taraftar ilgisinin önemini belirten Arı, "Taraftarımızın Kasımpaşa deplasmanına gelmesi ile ilgili bir takım organizasyonlar yapılıyor. Biz de kulüp olarak, taraftarımızın ulaşımları ile ilgili araçları ve gerekli ihtiyaçları için gerekli çalışmalar yapıyoruz. Bizim arkamızda olan taraftarımıza, tam desteğimiz sürecek. Statlarda biliyorsunuz; rakip taraftara yüzde 5 kapasitesinde yer ayrılıyor. Kasımpaşa stadına baktığımızda, normal şartlar altında yaklaşık 675 - 700 kişilik bir taraftar grubumuzun tribünde yer alması söz konusu. Ve bunu çoğaltmak için bir takım faaliyetlerimiz olacak. Ama çok kolay değil bu işler. Belirli prosedürlere bağlı. Çünkü sadece kulüplerin müsaade etmesiyle olmuyor. Federasyondan da gerekli izinlerin alınması gerekiyor. Ayrıca, İstanbul'daki İl Spor Güvenlik Kurulu'nun bu konuda onay vermesi gerekiyor. Baktığımız zaman, oraya gelecek taraftarımız şuanda 2 bin kişinin üzerinde görünüyor. İstanbul'dan da katılımlar olacaktır. Bununla ilgili, bu süreci nasıl aşarız. Tabi ki bunu Kasımpaşa Kulübü ve gerekli yerlerle konuşacağız. Taraftar sayımızı, taraftarımızın dışarıda kalmamaları için bir takım çabalar sarf edeceğiz" dedi.

DOSSA BU HAFTA DA YOK

Takımdaki sakatlıklar ile ilgili bilgi veren Arı, "Biliyorsunuz Toko'nun Antalyaspor maçında bir rahatsızlığı oldu. Toko ısınma anında bir baş dönmesi yaşadı. Şekerinde ani bir düşme olduğunu sonradan öğrendik. Kendisi Başakşehir maçında başını direğe çarpıştı. Tedbir amaçlı Toko'yu oynatmadık. Şuan da sağlığı ile ilgili herhangi bir sıkıntısı yok. İnşallah önümüzdeki maçlarda aramızda olacak. Dossa'nın sakatlığı devam ediyor. Aldığımız bilgilere göre, maalesef bu hafta da Dossa aramızda olmayacak" ifadelerini kullandı.

Arı'nın ardından açıklama yapan Kulüp Başkanvekili Hüseyin Özgür ise, yönetimin elinden geldiğini yaptığını, takımda da olumlu bir şekilde iyileşmeler olduğunu kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim