• BIST 9524.59
  • Altın 2530.149
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.6382
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Eskişehir’de termik santral tartışması

Eskişehir’de termik santral tartışması
Beyazaltın Mahalle Muhtarı ve aynı zamanda Kızılay Şube Başkanı olan Yüksel Girgin, termik santral yapılacak olan bölgenin 10 muhtarı ile basın karşısına...

Beyazaltın Mahalle Muhtarı ve aynı zamanda Kızılay Şube Başkanı olan Yüksel Girgin, termik santral yapılacak olan bölgenin 10 muhtarı ile basın karşısına geçip, Çanakkale'deki yeni nesil termik santrali gördükten sonra ikna olduğunu söyledi.

Muhtarlara bilgilendirme toplantısı yapılmasını kendisinin talep ettiğini söyleyen Girgin, "Muhtarlar olarak halkımızın kaygılarını yakından takip etmekteyiz. Muhtarları bilgilendirme talebini Bakanlığımıza ilettik. Bakanlığın uyguladığı iletişim planı doğrultusunda bu talebimizi anında yerine getirmeleri ile birlikte bilgilendirme toplantısının ilkini gerçekleştirdik. Bu toplantıyı izleyen, sunum ve konuşmalara şahitlik eden biri olarak bu atılan manşete üzüldük. Terörle ikna bizi rencide etmiştir. Biz terörle ikna olmayız" dedi.

Toplantıda konuyla ilgili geçen konuşmadan söz eden Girgin, şunları söyledi:

"Bu toplantıda belirtilen ifade, "Eskişehir halkının kendi sorunlarını tartışıp kendi çözebileceği güç, akıl ve iradede olduğu hassas konuları kullanmaya çalışan dış güdümlü örgütlerin taşıma yolu ile şehirlere gelip halkın hassasiyetleri üzerinde provokasyonda bulunduğu ve bunlara kanılmaması gerektiğidir" şeklindedir. Bu ifadenin salonda alkışlara vesile olması da gözden kaçmayan bir durum olmuştur. Kullanılan bu ifadenin "termik santrale karşı çıkarılan teröristtir" ifadesine dönüşmüş olması bir hayli düşündürücü ve bir o kadar üzücüdür. Özellikle valilik uhdesinde gerçekleşen apaçık kayıtları olan bu toplantının bu denli bir tahrike dönüştürülmesi iyi niyetli değerlendirilemez. Muhtarlarımız toplantıya yoğun ilgi göstermiş olup, kaygılarını ve sorunlarını açıkça ifade etmişlerdir. Eskişehir'imizin insanına yakışır nezakette toplantıyı sürdürmüşlerdir."

Bakanlık her kesimi bilgilendirecek

Bakanlığın toplumun her kesimini bilgilendireceğini söyleyen Girgin, "Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığının Yerel İletişim Stratejisi Eskişehir'imizde her gruba ayrı toplantı düzenleyecektir. Muhtarlarımız bizzat Bakanlıktan acilen bilgilendirme istemeleri, basın bilgilendirmesi toplantısından daha önce alınmasına sebep olmuştur. Enerji Bakanlığımızın yerel basın, STK'lar, ticaret ve sanayi odaları, muhtarlar, bürokrasi, ve siyasi aktörler, belediye meclis üyeleri olmak kaydıyla bir çok gruba bilgilendirme planladığı ve bunun yürütüleceği bilgisi tarafımıza paylaşılmıştır" dedi.

Basın toplantısında; Beyazaltın Köyü Muhtarı Yüksel Girgin, Bahçeçik Köyü Muhtarı Recep Karakoyun, Kozlubel Köyü Muhtarı Remzi Ercan, Karakamış Köyü Muhtarı Fahri Kaplan, Osmaniye Köyü Muhtarı Mustafa Yılmazer, Çukurhisar Köyü Muhtarı Abdülkadir Uğur, Yakakayı Köyü Muhtarı Mustafa Ünlüer, Gündüzler Köyü Muhtarı Yavuz Kaya, Kızılcaören Köyü Muhtarı Fesih Akkuş, Söğütcük Köyü Muhtarı Bekir İnan, Danişment Köyü Muhtarı Hasan Hüseyin Kılıç katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim