• BIST 9524.59
  • Altın 2494.543
  • Dolar 32.5378
  • Euro 34.6868
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Eskişehir’de Bazı Köklü Firmaların Batacağı Söyentisi

Eskişehir’de Bazı Köklü Firmaların Batacağı Söyentisi
Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, kentteki bazı köklü firmaların batacağına ilişkin söylemlerin çığ etkisi oluşturduğunu, abartılı...

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, kentteki bazı köklü firmaların batacağına ilişkin söylemlerin çığ etkisi oluşturduğunu, abartılı yorumların mevcut mali tablosu iyi olan şirketleri bile olumsuz etkilediğini vurguladı.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, son günlerde şehir kamuoyunda ve iş dünyasında dile getirilen "Bazı firmaların batacağına yönelik" söylentiler hakkında açıklamada bulundu. Eskişehir ekonomisinde 30 binden fazla iş yeri ve şirketin faaliyet gösterdiğini belirten ETO Başkanı Metin Güler, özellikle Eskişehir'deki bazı köklü firmaların batacağına ilişkin söylentilerin ticari hayatı olumsuz etkilediğini söyledi. Köklü bir şirketin bu günlere ulaşmasının kolay olmadığını belirten Güler, firmalar hakkında eleştiri ya da yorumda bulunurken; o şirketin istihdam ve katma değer sağladığını unutmamak gerektiğini vurguladı.

Yapılan olumsuz değerlendirmelerin şirketleri zor durumda bıraktığını kaydeden ETO Başkanı Metin Güler, "Ne yazık ki son günlerde piyasada ve kamuoyunda Eskişehir'in bazı köklü firmalarının batacağına yönelik söylentiler artmaktadır. Yapılan değerlendirmeler çığ etkisi oluşturmakta, ekonomik zorluk yaşayan firmalarımızın ticari hayatlarını daha da zorlaştırmaktadır. Bu durum şehrimizin ekonomik hayatını da olumsuz etkilemektedir. Hele ki gerçeği yansıtmayan yorumlar, mevcut mali tablosu iyi olan firmaları bile zor durumda bırakmaktadır" şeklinde konuştu.

Türkiye'deki birçok firmanın borcu bulunduğuna, ticari faaliyetlerini çek ve senetle yürüttüğüne dikkat çeken ETO Başkanı Metin Güler, "Türkiye'nin ve dünyanın birçok yerinde ticari faaliyetler çek ve kredi imkanları dahilinde sürdürülmektedir. Gerek yaptığı yatırım gerekse kullandığı krediden dolayı çok sayıda firmanın borcu bulunmaktadır. Mevcut tablo sadece Eskişehir firmalarına özgü değildir. Dolayısıyla değerlendirme ve yorum yaparken bunları da dikkate almak gerekir" dedi.

Eskişehirli firmalara yönelik abartılı yorumların devam etmesi halinde, bu firmaların hiç iş yapamaz duruma geleceğini kaydeden Güler, "Bu firmalar gerçekten iş yapamaz ve batarsa; kaybeden sadece o firmalar değil, aynı zamanda Eskişehir olacaktır. Üstelik iş yaptıkları şirketler de olumsuz etkilenecektir. Özellikle böyle durumlarda bankaların daha bilinçli ve adil olması gereklidir. Deyim yerindeyse bankalar bindikleri dalı kesmemelidir. Zira Eskişehir, ülkemizde ödenmemiş çek ve senet oranının en düşük olduğu şehirlerdendir. Yakın zamanda şehrimizdeki birkaç firmanın ticari faaliyetlerinin sonlanmasının faturası, Eskişehir'in tüm köklü firmalarına çıkarılmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim