• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Eski Nissan Başkanı Ghosn’un kaçışına yardım eden ABD vatandaşları Japonya’ya iade edildi

Eski Nissan Başkanı Ghosn’un kaçışına yardım eden ABD vatandaşları Japonya’ya iade edildi
Nissan Motor'un eski başkanı Carlos Ghosn'un 2019'da yolsuzluk suçlamasıyla ev hapsinde tutulduğu Japonya'dan kaçmasına yardım ettiği iddia edilen 2 ABD...

Nissan Motor'un eski başkanı Carlos Ghosn'un 2019'da yolsuzluk suçlamasıyla ev hapsinde tutulduğu Japonya'dan kaçmasına yardım ettiği iddia edilen 2 ABD vatandaşının Japonya'ya teslim edildiği bildirildi.

Finansal usulsüzlük iddiaları kapsamında ev hapsinde tutulduğu Japonya'dan Lübnan'a kaçan Nissan Motor eski Başkanı Carlos Ghosn'a yardım eden 2 ABD vatandaşı Japon makamlarına teslim edildi. Ghosn'a yardım eden ABD Ordusu Özel Kuvvetlerinin 60 yaşındaki eski üyesi Michael Taylor ve 28 yaşındaki oğlu Peter Taylor'ı taşıyan uçağın dün Boston'dan ayrıldığı öğrenilirken, şahısların bugün öğleden sonra Tokyo yakınlarındaki Narita Uluslararası Havaalanı'na ulaştığı kaydedildi.

ABD'de tutuklanmışlardı

Ghosn'un Japonya'dan firarına yardım ettikleri iddia edilen Michael Taylor ve Peter Taylor, Tokyo'nun talebi üzerine geçtiğimiz Mayıs ayında ABD'de tutuklanmış, Ekim'de ise ABD Dışişleri Bakanlığı'nın şahısların Japonya'ya iadesine onay verdiği gündeme gelmişti. Taylor'ların Massachusetts'teki bir federal mahkeme ve Boston'daki bir yüksek mahkeme nezdindeki temyiz girişimleri Şubat ayında sonuçsuz kalmıştı.

Dünyayı şoke eden firar

Japonya'da hakkında yürütülen maddi usulsüzlük soruşturması kapsamında 108 gün tutuklu kaldıktan sonra kefaletle serbest bırakılan Ghosn daha sonra "ağırlaştırılmış güven ihlali" ve "gelirini eksik bildirme" suçlamaları kapsamında ev hapsine alınmış, Japonya'dan firar eden Ghosn Türkiye üzerinden Lübnan'a kaçarak dünya kamuoyunun gündemine oturmuştu. Hakkındaki iddiaları reddederek tutukluluğunu politik bir hamle olarak niteleyen Ghosn, asıl amacın onu inşa ettiği küresel ittifakın dışında bırakmak olduğunu savunmuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim