• BIST 9524.59
  • Altın 2491.184
  • Dolar 32.4967
  • Euro 34.7424
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff Trabzonspor'u ziyaret etti

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff Trabzonspor'u ziyaret etti
Eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Trabzonspor'u ziyaret ederek futbolun ülkeler ve insanlar arasında bir köprü olduğunu ifade etti. Trabzonspor'un Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu tarafından Eski Cumhurbaşkanı Wulff'a üzerinde adının yazılı olduğu bordo-mavili forma hediye edildi. Wulff ziyaretin ardından Akyazı Stadyumu'nu gezdi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak amacıyla Trabzon'a giden Eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff Trabzonspor'u ziyaret etti.

Almanya'da 2010-2012 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı yapan Wulff ve beraberindeki heyet, Genel Sekreter Ömer Sağıroğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Yaşar Kibar Güven, Sami Karaman, Lokman Sadıklar, Coşkun Öztürk ve Divan Başkanı Ali Sürmen ile görüştü.

Görüşmede ayrıca Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Florien Burkhardt ve CDU üyesi Efe Karanis, Trabzonspor'un eski yöneticilerinden Almanya Doğu Karadeniz Bölgesi Fahri Konsolosu İhsan Alioğlu ve 18.dönem milletvekili Özcan Mutlu yer aldı.

"ALMANYA'DA VE TÜRKİYE'DE FUTBOL ÇOK SEVİLİYOR"

Ziyarette futbolun ülkeler ve insanlar arasında bir köprü olduğunu ifade eden Wulff, "Almanya'da ve Türkiye'de futbol çok seviliyor. Bu da ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki iletişimi sağlıyor, güçlendiriyor" ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2022-11-26-at-15.02.14.jpeg

Wulff ve Almanya Doğu Karadeniz Bölgesi Fahri Konsolosu İhsan Alioğlu'nun da yer aldığı heyet, Akyazı Stadı'nı gezdi.

Karadeniz ekibinin Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, "Eski Alman Teknik Direktörümüz Sunderman'ın vefatı bizi çok üzmüştü. Kendisini bir kez daha saygı ile anıyoruz. Almanya en çok taraftarımızın olduğu ülkelerin başında geliyor. İlişkilerin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi bizim için büyük önem arz ediyor" diye konuştu.

Görüşmede yer alan bordo-mavili kulübün Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen, Almanya'da özellikle Anadolu kökenli Türklerin büyük çoğunluğunun Trabzonspor hayranlığı bulunduğunu söyledi.

BORDO-MAVİLİ FORMA HEDİYE EDİLDİ

Trabzonspor'un Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu tarafından Eski Cumhurbaşkanı Wulff'a üzerinde adının yazılı olduğu bordo-mavili forma hediye edildi. Trabzonspor’un onur üyesi olan Wulff ziyaretin ardından Akyazı Stadyumu'nu gezdi.

Kentteki İş adamlarıyla da bir araya gelen Wulff. Programını Trabzon lisesi ziyaretiyle sonlandırdı.

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim