• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Esenler'de terör çatışması: 1 ölü

Esenler'de terör çatışması: 1 ölü
Esenler’de, gösteri yapan yüzleri maskeli bir grup, devriye gezen motorize Yunus ekibine ateş açtı. Polis ekibinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 17 yaşındaki F.E. hayatını kaybetti.

Olay saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Tuna Mahallesi Mahmutbey Caddesi üzerinde toplanan yüzleri maskeli yaklaşık 15-20 kişilik bir grup korsan gösteri yapmaya başladı. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ellerinde molotof kokteyli, el yapımı parça tesirli bomba ve havai fişek bulunan göstericiler, devriye görevi yapan motorize Yunus ekibinin geçişi sırasında ateş açtı. Polis ekibinin açılan ateşe karşılık vermesiyle kısa süreli bir çatışma çıktı. Çatışmada 17 yaşındaki F.E. hayatını kaybederken, grup ara sokaklara dağılarak kaçtı.

TEM, Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve ilçe ekipleri destek verdi

Olay üzerine, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM), Özel Harekat ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri ile İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda polis ekibi bölgeye sevk edilerek şüphelileri yakalamaya yönelik bir çalışma başlatıldı. Öte yandan olay yeri yakınında patlamamış bir bombaya rastalayan polis ekipleri olay yerine bomba imha uzmanı çağırdı. Yapılan çalışmanın ardından bomba etkisiz hale getirildiği belirtildi. 

Polis helikopteri havadan iz sürdü

Polis helikopterinin de çalışmaya havadan destek verdiği belirtilirken, ekipler helikopterden gelen talimatlar doğrultusunda sokaklarda bulunan göstericileri yakalamak için arama başlattı. Yaşanan kovalamacanın ardından yüzleri maskeli olarak kaçan ve üzenlerinde 10 adet molotof kokteyli ve parça tesirli el yapımı bomba çıkan, PKK ve YDG-H’lı olduğu öne sürülen 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, Vatan Caddesi’nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi. Polis olay yerindeki çalışmaları devam ediyor. Çatışmada ölen 17 yaşındaki F.E.’nin cesedi ise Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim