• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Erzurum’da Sarıkamış Şehitleri Anıldı

Erzurum’da Sarıkamış Şehitleri Anıldı
Sarıkamış Harekatı'nın 101. yılı, Erzurum'da düzenlenen "Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü" etklinliği ile anıldı.

Sarıkamış Harekatı'nın 101. yılı, Erzurum'da düzenlenen "Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü" etklinliği ile anıldı. Etkinlik kapsamında Türk bayraklı berelerin dağıtımı sırasında izdiham yaşandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde 81 ilde eş zamanlı düzenlenen "Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü" Erzurum'da gerçekleştirildi. Narmanlı Camii önünde toplanan yüzlerce vatandaşa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce Türk bayraklı bere dağıtıldı. Bir minibüs içerisinden yapılan bere dağıtımında izdiham yaşandı. Görevliler yaşanan izdihamda zor anlar yaşadı. Kısa bir süre sonra dağıtımı durduran görevliler minibüsle alandan ilerlemek isteyince bere almak için kıyasıya mücadele eden vatandaşlarca önü kesildi. Burada tekrardan devam eden izdihamda bazı vatandaşların birbirleriyle tartıştığı görüldü. Çareyi bereleri havaya atarak dağıtmakta bulan görevliler berelerin bitmesiyle alandan ayrılmayı başardı.

Narmanlı Camii önünden başlayan yürüyüşe Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ve yüzlerce vatandaş katıldı. Ellerindeki bayraklarla, tekbir ve dualarla mehteran eşliğinde Karskapı Şehitliği'ne yürüyen vatandaşlar, burada okunan Kur'an'ı Kerim ve duaların ardından şehitlikleri ziyaret etti.

Anma etkinliklerinin sonunda konuşan Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, "Sarıkamış harekatının 101. Yılı münasebetiyle bakanlığımızca Türkiye'de 81 ilde eş zamanlı olarak Sarıkamış Şehitlerini anma yürüyüşü düzenledik. Bugün 101 yıl önce o günü anlatacak şekilde eksi 30'larda gencecik bedenler karın içinde şehadet şerbetini içmiş ve rahmana kavuşmuşlardır. Bugün onlar için çok canlı ve heyecanlı bir gün. Bizlerin için de bu ecdadımızı anma ve yad etme adına çok özel bir gündür. Bugün burada olan herkese minnettarız. Şehadet şerbetini içen 90 bin şehidimize de Allah'dan rahmet diliyoruz" diye konuştu.

Erzurum’da Sarıkamış Şehitleri Anıldı

Erzurum’da Sarıkamış Şehitleri Anıldı

Erzurum’da Sarıkamış Şehitleri Anıldı

Erzurum’da Sarıkamış Şehitleri Anıldı

Erzurum’da Sarıkamış Şehitleri Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim