• BIST 9470.25
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Erzincan’da süt işleme tesisi güdümlü proje desteği

Erzincan’da süt işleme tesisi güdümlü proje desteği
Erzincan İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Güdümlü Proje desteği kapsamında hazırlanıp Ticaret...

Erzincan İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Güdümlü Proje desteği kapsamında hazırlanıp Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında 45 ton çiğ süt işleme kapasitesine sahip "Süt İşleme Tesisi Projesi" sunuldu. KUDAKA tarafından yapılan değerlendirme sonrası proje onaylanarak sözleşmesi imzalandı.

Söz konusu yatırım; Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği başta olmak üzere, Erzincan İl Özel İdaresi , Erzincan Belediyesi, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle yapılacak. Ayrıca proje ortaklarından Kızılay, fabrikanın işletmeciliği ve ürünlerin pazarlanmasından sorumlu olacak.

Kudaka Güdümlü Proje desteği ile özel sektör işletmeciliğini güçlendirecek şekilde üretim ve ihracat kapasitesinin geliştirilmesi, iyi uygulama örneklerinin oluşturulması , sektörel ihtisaslaşmanın desteklenmesi , özel bilgi, beceri ve teknolojilerin geliştirilmesi , transferi veya yaygınlaştırılması , yeni finansman modellerinin geliştirilmesi , kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin desteklenmesi , yeni hizmet ve üretim organizasyonlarının geliştirilmesi , işbirliği ağları ve değer zinciri oluşturulması , kümelenmelerin desteklenmesi , yeni sanayi altyapısı ve organizasyon modellerinin geliştirilmesi ve bölgedeki sektörlerin ihtiyaç duyacağı alanlarda insan kaynaklarının geliştirilmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamında süt işleme tesisinde günde 45 ton çiğ süt işlenerek, beyaz peynir, kaşar peyniri, tereyağı, ayran, yoğurt ve lor peyniri üretimi yapılacak. Tesiste işlenecek sütün temini ve bölgede ürünlerin pazarlanması konusunda pozitif etki olarak yansıyacağı öngörülüyor.

Süt işleme tesisinin ihtiyacı olan çiğ süt; öncelikle Erzincan İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği(DSYB)'nden temin edilecek. Kızılay'ın işletmeci olması; satış pazarlama ve marka değerinin satış-rekabet potansiyeli alanında önemli derecede pozitif etkisi olacağı düşüncesi ile birlikte; öngörüler; muhtemel yatırımcıların da olabileceği varsayımı ile yapıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim