• BIST 8978.78
  • Altın 2299.339
  • Dolar 32.3241
  • Euro 35.0678
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Erzincan’da Nevruz Şenliği

Erzincan’da Nevruz Şenliği
Erzincan'da Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi ve Erzincan Üniversitesinin işbirliği ile Nevruz Şenliği düzenlendi.

Erzincan'da Nevruz Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Erzincan'da Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi ve Erzincan Üniversitesinin işbirliği ile Nevruz Şenliği düzenlendi.

Düzenlenen şenliğe Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, kamu kurum müdürleri ve Erzincan halkı katıldı.

Gerçekleştirilen şenlikte protokol mensupları saat kulesi önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar mehteran ve cirit atları eşliğinde Nevruz yürüyüşü yaptılar. Ardından Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ve Erzincan Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu meydanda yakılan ateşte narlanan demiri döverek, ateşin üzerinden atladılar.

Buradaki programın sona ermesinin ardından Erzincan Üniversitesi Yalnızbağ yerleşkesinde şenlik düzenlendi. Düzenlenen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Erzincan Belediyesine ait Mehteran takımının gösterisi izlendi.

Gerçekleştirilen programda konuşan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman yaptığı konuşmada; "Zorlu geçen bir kışın ardından gelen bahar mevsimi, gönüllerde yeni umutların yeşermesine vesile olacaktır. Tarih boyunca mukaddes topraklarımıza saldırılar olmuştur. Ama aziz milletimiz tüm bu saldırıları inançla aşmayı bilmiştir. Yeni baharın birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirmesini umut ediyorum. Aziz milletimizin yarınlara güvenle bakması için çalışacağız. Tarihimizi, kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi gelecek nesillere Nevruz ateşinin doğallığıyla aktaracağız.

Bayramlar toplumlara huzur getirmeli barış getirmelidir. Nevruz bayramı da barış ve esenliğe katkı sağlayacak bir uyanışlar bütünüdür. Bir dirilişin, arınmanın, yenilenmenin başlangıcıdır.

Son zamanlarda milletçe zor günlerden geçiyoruz. Birliğimizi bozmak için uğraşan şer odaklarına karşı sağduyuyu, metaneti elden bırakmamalıyız. Bugün Erzincan'da alevisi, sünnisi,Türkü, Kürdü, Ahıskalısıyla bütün canlar bir arada tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajı vereceğiz. Aziz milletimizi, baharın gelmesiyle tehdit eden, terörist gruplara ve zihniyete inat bu topraklara sağduyunun, yardımlaşma ve dayanışmanın tohumlarını ekeceğiz.

Her türlü saldırıya, tehdide karşı umutsuzluğa düşmeden gönül coğrafyamızda yeni bir uyanışa, dirilişe öncü olacağız.

Nevruz, hepimize bereket getirsin. Sevincin, kardeşliğin vesilesi olsun. Cenabı Hak, birliğimizi, kardeşliğimizi daim kılsın. Bayramınız kutlu olsun. "dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu ve protokol mensupları tarafından Nevruz ateşini yakılıp, ardından yanan ateşte narlanan demir dövülerek, ateşin üzerinden atladılar. Son olarak protokol mensupları birbirleri ile bir Nevruz geleneği olan yumurta tokuşturdu.

Erzincan’da Nevruz Şenliği

Erzincan’da Nevruz Şenliği

Erzincan’da Nevruz Şenliği

Erzincan’da Nevruz Şenliği

Erzincan’da Nevruz Şenliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim