• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Erzincan'da köy yolları, Mayıs ayında kardan kapandı

Erzincan'da köy yolları, Mayıs ayında kardan kapandı
Doğu Anadolu Bölgesi'nde cuma gününden beri etkili olan sağanak, yüksek kesimler ile Erzincan'da kar yağışına dönüştü. Erzincan İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kardan kapanan köy yollarının açılması çalışma başlattı. Yaylada kar fırtınasına yakalanan bir çobanın cesedine ulaşıldı.

Hava sıcaklığının yaklaşık 10 derece düştüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde, şehir merkezlerinde etkili olan sağanak, özellikle yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü. Erzincan'ın Refahiye ilçesinin yüksek kesimleri, kar yağışı ve tipi ile beyaza büründü. Dün gece saatlerinde başlayan kar ve tipi, hayatı olumsuz etkiledi.

3312394-002.jpg

 Mayıs ayının sonlarına doğru adeta kara kışı aratmayan görüntüler ortaya çıkarken, yüksek rakımlı Kızıldağ, Sakaltutan ve Ahmediye geçitlerinde kışlık lastikleri bulunmayan araçlar zincir takarak ilerleyebildi. Karayolları ekipleri de güzergâhlarda kar küreme ve tuzlama çalışması aralıklı olarak yaptı. 

tqi_syz720wrzc0arhiw5g-002.jpg

Erzincan İl Özel İdaresi'ne bağlı kala mücadele ekipleri, kardan kapanan köy yollarını açmak için sabahın ilk ışıklarına kadar çalıştı.
 

Kar ve tipinin etkili olduğu Koçyatağı köyünde de kar fırtınasına yakalandığı düşünülen Süleyman Akpolat’ın cesedi donmuş halde bulundu.

2020_05_yayla2-001.jpg

Çobanlar yayladan köye döndü

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinin Esence Dağları eteğindeki Gedük mevkisine iki hafta önce hayvanlarını götüren sürü sahipleri, soğuk hava ve kar nedeniyle köye dönmek zorunda kaldı.  

Hayvanların üşümesi ve karın otlakları kapatması sebebiyle yayladan yola çıkan çobanlar, kar ve sis sebebiyle köylerine yaklaşık 4 saat sonra gelebildi.

2020_05_yayla-001.jpg

Yaylada mahsur kalan çobanlarla sürü kurtarıldı

Giresun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise Dereli ilçesinin Karagöl yaylasında kar yağışı nedeniyle yolların kapanmasından dolayı çobanlar ile küçükbaş hayvan sürünün mahsur kaldığı ihbarının ilgililere ulaştığı belirtildi.

Açıklamada, Vali Harun Sarıfakıoğullar'nın koordinasyonunda, Giresun İl Özel İdaresi ekiplerince yapılan yol açma çalışmalarının ardından yaylaya bağlı Kağnal ve Avşar obasında mahsur kalan sürü ile çobanlara ulaşıldığı kaydedildi.

Kar yağışı nedeniyle yaylada mahsur kalan 14 çoban ile 4 bin küçükbaş hayvandan oluşan sürünün kurtarıldığı bildirildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim