• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Erzincan’da 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı

Erzincan’da 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı
19 Eylül Gaziler Günü Erzincan Belediyesi önünde düzenlenen törenlerle kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü Erzincan'da düzenlenen resmi törenle kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü Erzincan Belediyesi önünde düzenlenen törenlerle kutlandı. Törende sırasıyla Erzincan Valiliği, 3. Ordu Komutanlığı, Erzincan Belediyesi ve Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şubesi çelenklerinin sunumu yapıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile devam eden törende Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şube Başkanı Sabri Taş yaptığı konuşmada bu coğrafyanın bir vatan haline dönüşmesinin şehit ve gazilerin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile gerçekleştiğini belirterek, kan dökülerek vatan olan bu toprakların, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacağını söyledi.

Buradaki programın ardından Erzincan Belediye Başkanlığı tarafından gazi ve şehit aileleri onuruna Kulem Park Sosyal Tesislerinde yemek programı düzenlendi.

Gerçekleştirilen programa, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve şehit aileleri katıldı.

Programda konuşma yapan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, şehitlerin bu topraklardaki şanlı tarihin ölümsüz nişaneleri olduğunu belirterek, tarihin şehit ve gazilerin kahramanlıklarıyla yazılmış bir tarih olduğuna değindi.

Valisi Ali Arslantaş konuşmasının devamında; "Bu milleti yüz yıllardır ayakta tutan inanç ve ruh diri olduğu müddetçe evvel-Allah hiç kimse bu vatanı parçalayamayacaktır. Birlik ve beraberliğimize kast edenler nasıl 100 yıl önce geldikleri gibi gittilerse, bugün de tüm terör örgütleri ve bu örgütleri üzerimize salanlar yine aynı hezimete uğrayacaklardır. Aradan 100 yıl geçse de zaman değişse de değişmeyen bir şey var: Bizim vatan sevgimiz. Biz o ecdadın torunlarıyız. "diye konuştu.

Şehit yakınları ve gazilerin birçok haktan yararlanma kapsamlarının genişletildiğini kaydeden Vali Ali Arslantaş, şehit yakınları ve gaziler ile onların yakınlarının istihdamına özen gösterdiklerini bu kapsamda, şehit yakınlarına tanınan istihdam hakkını 1'den 2'ye çıkarıldığını, Terörle Mücadele Kanunu'ndaki tazminat ve aylık hak kapsamlarının ve ağır maluliyeti olan gazilere sağlanan bakım desteği köy korucuları ve sivilleri de kapsayacak şekilde genişletildiğini söyledi.

Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı kurulduğunu hatırlatan Vali Arslantaş, hak sahiplerinin atamalarının hızla gerçekleştirildiğini, şehit ve gazi yakınları için Özel Öğretim Kurumlarından ücretsiz yararlanma, istenilen okula kayıt ve nakil, ortaöğretim okullarında parasız yatılılık, öğretmen eşlerin zorunlu çalışma muafiyeti ve yer değiştirme ayrıcalıklarının sağlandığını söyledi.

Programın ardından, Erzincan Valisi Ali Arslantaş ile birlikte protokol üyeleri gaziler ve Şehit aileleri ile görüştüler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim