• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

Erkekler odunsu, kadınlar çiçek kokularını seviyor

Erkekler odunsu, kadınlar çiçek kokularını seviyor
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde parfüm sektöründe hizmet veren Ercan Akbulut, bayram alışverişlerinde parfüm tercih edenleri sahte ve ucuz parfümlere...

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde parfüm sektöründe hizmet veren Ercan Akbulut, bayram alışverişlerinde parfüm tercih edenleri sahte ve ucuz parfümlere karşı uyardı.

Ercan Akbulut, binlerce çeşidin olduğu parfüm dünyasında erkeklerin ve kadınların tercih ettikleri kokuları, yaz ve kış aylarına göre hangi esansların tercih edilmesi gerektiğini İHA'ya anlattı. Akbulut, "İnsanlar bir parfümü seçtiğinde ve tenleri o parfüme alıştığında değiştirme ihtiyacı duymuyor. Sürekli aynı parfümü kullanmak istiyor. Zamanla parfüm sektöründe kişi parfümü kullandıkça insanın tenine işliyor. Kullanmasanız bile o kokuyu teninde hissedebiliyorsunuz" dedi.

Kadınların ve erkeklerin en çok sevdiği kokular hakkında da açıklamalarda bulunan Akbulut, "Hanımlar kokular konusunda biraz değişkenlik gösterebiliyor. Bizim bulunduğumuz bölgede nem fazla olduğu için yaz aylarında kullanılan kokular değişebiliyor. Kadınlar daha çok çiçekçi kokuları, limon çiçeği, zambak kokularını tercih ediyorlar. Ama kış aylarında bu tercihlerinin yerini vanilyalı, çikolatalı, portakal çiçeği gibi kokular alıyor. Erkekler ise genelde baharatlı, odunsu kokular tercih ediyor. Erkeklerin geneline bakacak olursak çok sabit koku kullanan müşterilerimiz yok. Onlara da tavsiye ettiğimiz kokular oluyor. Yaz aylarında okyanus esintisi, limon çiçeği ve odunsu bir karışım tercih ediliyor. Sarışın teni olanlar daha fresh kokular tercih ediyor" diye konuştu.

Akbulut, bayram alışverişinin yoğun olduğu şu günlerde en çok dikkat edilmesi gereken ucuz ve sahte parfümler olduğuna işaret etti. Vatandaşların ünlü markaların taklit edilmiş ve işportada satışa sunulan hallerini ucuz fiyata aldıklarını, ancak bunları kullandıklarında vücutlarının çeşitli reaksiyonlar verdiğini ifade ederek, ucuz ve taklit parfümden uzak durulmasını istedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim